Citiraj:
Originally posted by Paske
Da ALI, da se arhitektura isplati mora je pratiti software, što trenutno nije slućaj :mad:
Od Intelovog HT-a nema gotove nikakove koristi ako se ne koristi Win 2000/XP i npr Photoshop.
Isto tako npr. VGA kartice koriste mrak feature koji mogu svašta, samo kaj ih igre ne podržavaju.
Sjetite se samo koliko je trebalo da MMX zaživi, pa u grafici T&L. Slijepo dizanje frekve je bezveze, slažem se, ali kaj da rade drugo kada ih software ekipa ne prati niti blizu
|
Hmm, ne bih se slozio.. Win2000/XP koristi sada vec velik broj ljudi, ne znam koliko, ali skoro svi koje znam. Linux takodjer ima podrsku za SMP, a SMP (sto je bit HT-a) se iskoristava dok god ima vise threadova za izvrsavati.. Ono, ctrl-alt-delete, pa task manager, pa processes, ziher ih ima barem 20, koji su doduse uglavnom idle, ali i aplikacije su threadovi (a neke su i multi-threaded poput photoshopa), tako da HT iskoristavas uvijek, a posebno kada imas vise aplikacije koje se istovremeno vrte. Po meni je HT odlicna ideja kako proc koji ne iskoristava svoje potencijale dovest u red... Intel je gledao mozda malo dalje unaprijed nego sto smo mi svjesni. Mislim, takav div s tolko love mora vidjet da im je novi proc sporiji od starog na istom taktu, ali mozda stara arhitektura ne ide dalje po performansama (halo AMD?).