View Single Post
Staro 11.03.2003., 08:46   #35
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Paske
Da ALI, da se arhitektura isplati mora je pratiti software, što trenutno nije slućaj :mad:

Od Intelovog HT-a nema gotove nikakove koristi ako se ne koristi Win 2000/XP i npr Photoshop.

Isto tako npr. VGA kartice koriste mrak feature koji mogu svašta, samo kaj ih igre ne podržavaju.

Sjetite se samo koliko je trebalo da MMX zaživi, pa u grafici T&L. Slijepo dizanje frekve je bezveze, slažem se, ali kaj da rade drugo kada ih software ekipa ne prati niti blizu
Hmm, ne bih se slozio.. Win2000/XP koristi sada vec velik broj ljudi, ne znam koliko, ali skoro svi koje znam. Linux takodjer ima podrsku za SMP, a SMP (sto je bit HT-a) se iskoristava dok god ima vise threadova za izvrsavati.. Ono, ctrl-alt-delete, pa task manager, pa processes, ziher ih ima barem 20, koji su doduse uglavnom idle, ali i aplikacije su threadovi (a neke su i multi-threaded poput photoshopa), tako da HT iskoristavas uvijek, a posebno kada imas vise aplikacije koje se istovremeno vrte. Po meni je HT odlicna ideja kako proc koji ne iskoristava svoje potencijale dovest u red... Intel je gledao mozda malo dalje unaprijed nego sto smo mi svjesni. Mislim, takav div s tolko love mora vidjet da im je novi proc sporiji od starog na istom taktu, ali mozda stara arhitektura ne ide dalje po performansama (halo AMD?).
shimpa je offline   Reply With Quote