Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 24.02.2021., 18:07   #946
apekop
Ape
Moj komp

apekop's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Raspberry Pi setup

Pozdrav,

zelja mi je vec jedno vrijeme uzeti raspberry da si olaksam malo zivot za neku razumnu svotu novaca samo nikako uhvatit vremena. Zadnjih par dana sam uspio nesto procitat i proucit ali bi volio i koji savjet ako moze od ljudi koji ga koriste.

Ono za sto zelim raspberry je:
  • Pi-hole
  • Media centar / NAS
  • Torrenti
  • Test Web Server

Ono sto me zanima je:
  • Koji model bi mi preporucili?
  • Ako je odgovor na model ovaj zadnji sa 8gb RAM-a, jel mogu ocekivat da ce to sve na njemu radit kako treba? Ili mi je bolje uzet 2 ploce pa nekako podijelit zadatke
  • Uzet cu neki case za njega/njih, ako moze ovako iz iskustva, jel bitno koji case uzimam(plastika, aluminij, nesto)
  • jel mi treba hladnjak, jel bitno koji? (uzeci u obzir da ce se koristiti za ovo gore navedeno, radit ce 0-24)
  • Vidio sam da ima u chipoteci baterija za kupit od 2000mha, po nekom online kalkulatoru trebalo bi drzat 2.7h -> Jel to donekle tocno?

Ako ista jos znaci, ne planiram ga imat spojeno na nikakav monitor/e, sve sto mi treba je ssh i terminal.

Nadam se da Vas nisam udavio
Ako imate kakve preporuke za gdje sve uzet slobodno, ali necu Vas i time davit, vidio sam dosta ducana da se spominjalo, jos cu istrazit gdje mi je najbolje kad vidim sto sve mi treba.