Pozdrav,
zelja mi je vec jedno vrijeme uzeti raspberry da si olaksam malo zivot za neku razumnu svotu novaca samo nikako uhvatit vremena. Zadnjih par dana sam uspio nesto procitat i proucit ali bi volio i koji savjet ako moze od ljudi koji ga koriste.
Ono za sto zelim raspberry je:
- Pi-hole
- Media centar / NAS
- Torrenti
- Test Web Server
Ono sto me zanima je:
- Koji model bi mi preporucili?
- Ako je odgovor na model ovaj zadnji sa 8gb RAM-a, jel mogu ocekivat da ce to sve na njemu radit kako treba? Ili mi je bolje uzet 2 ploce pa nekako podijelit zadatke
- Uzet cu neki case za njega/njih, ako moze ovako iz iskustva, jel bitno koji case uzimam(plastika, aluminij, nesto)
- jel mi treba hladnjak, jel bitno koji? (uzeci u obzir da ce se koristiti za ovo gore navedeno, radit ce 0-24)
- Vidio sam da ima u chipoteci baterija za kupit od 2000mha, po nekom online kalkulatoru trebalo bi drzat 2.7h -> Jel to donekle tocno?
Ako ista jos znaci, ne planiram ga imat spojeno na nikakav monitor/e, sve sto mi treba je ssh i terminal.
Nadam se da Vas nisam udavio
Ako imate kakve preporuke za gdje sve uzet slobodno, ali necu Vas i time davit, vidio sam dosta ducana da se spominjalo, jos cu istrazit gdje mi je najbolje kad vidim sto sve mi treba.