View Single Post
Staro 24.02.2021., 00:43   #250
Olymp
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Cool

Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Ajd da pokušam ti laički objasnit kako bi trebalo da ide.

Znači prvo bi trebao otići u WAN i tamo napraviti novu VDSL postavku sa VLAN IDom 1203 i PPPoE autentifikacijom.Tamo ukucaš username i password od tvoje linije MTU i MRU na TKomi su 1492 i enableaš 802.1Q sa priorityom 0.

Nakon toga radiš novu WAN postavku Bridge(staviš željeni LAN port) postavku u WANu sa VLAN IDom 1500 i enabelaš 802.1Q sa priorityom 2.

Onda po mojim predpostavkama ako je slično kao u Asusima ili TPLinkovima nađeš kategoriju IPTV ako postoji i trebala bi biti sekcija da želiš IPTV odvojiti od Internet WANa i to bi trebalo biti to e i nezaboravi IGMP snooping da enableaš.

Primjer Bridgea za IPTV (našao preko googla).
https://forum.openwrt.org/uploads/de...f5f435f9b0.png

EDIT#1

Neznam dali si me dobro shvatio ali ja nisam pričao da SpeedPort bude na liniji pa Asus/TPLink vuku sa Bridgea već Asus/TPLink direktno na liniju a SpeedPort ide u ladicu a to smo već davnih dana utvrdili da se može čak sam prije par godina napisao tutorial kako upogoniti VDSL/ADSL (Net+IPTV) na vlastitoj opremi.

http://forum.pcekspert.com/showpost....93&postcount=1

EDIT#2

Netrebaš trošiti masne novce na rutere imaš npr. TP-LINK Archer VR300 za 500 kuna koji odrađuje posao više nego dobro a kad ovako nabrzaka pogledam mu emulator više je user friendly od bilo kakvog Netgeara/Asusa itd....
...kada bi te opcije bile dostupne za odabir, podesio bi ih svakako i vrlo vjerojatno bi proradilo.

Ovako, FB 7590 kupljen i postavljen, u nadi da su te "opcije" dostupne za odabir i da se konekcija za iPTV (MAXTv) može relativno lako podesiti na uređaju te klase ali i cijenovnog ranga.

Ispada da je moguće, navodno, no ne preko FB GUI-a već uređivanjem konfiguracijskog dijela izvučenog putem Backup opcije pa ponovnim slanjem na sam uređaj putem Restore opcije.

Toliko sam uspio shvatiti do sada.

"Uparivanjem" drugog uređaja, koji bi bio modem (Bridge Mode), ponovno vjerujem da je moguće postići ciljano, no nisam isprobao jer ne mogu vjerovati jednostavno da je naizgled tako "jednostavna" stavka toliko zakomplicirana iz nepoznatog mi razloga trenutno.

Show must go on
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	FB7590_InternetConnection.png‎
Views:	407
Size:	192.1 kB
ID:	23492  

Zadnje izmijenjeno od: Olymp. 24.02.2021. u 00:45. Razlog: EDIT#1 &nbsp
Olymp je offline   Reply With Quote