Citiraj:
Autor jp_rv
kao i za sve ostale standarde... treba drastično pasti cijena da se takvi čipovi počnu trpat u client uređaje. ax ćemo u mobitelima i laptopima imat za 5 godina.
pa dan danas lowend/mainstream mobilni uređaji (laptopi/mobiteli) imaju 1x1 ac čip, valjda jer košta pol dolara manje od 2x2.
moj prvi zmartfon (lg g2) je imao 1x1 ac , i 4 godine kasnije xiaomi note 8 pro ima još uvijek 1x1 ac čip.
ps - ne kužim potrebu za 500+ mbita na wifiju, ali to sam samo ja. jedno je backbone pa ajde, čim brže to bolje, ali koji će k nekome 500+ nerealnih megabita na nečemu poput mobitela ili laptopa. šta, brže će se učitat poruka na wasapu ili klip na jutubu?
|
Wi-Fi 6 već imaš u flagship mobitelima; očekuj do kraja godine dolazak na mid range modele. Dakle, poanta flagship uređaja je sve naj naj. Ali sve te funkcije u određenom trenutku rezervirane za flagship uređaje nakon par mjeseci dolaze na mid range uređaje. Sjeti se čitača za otiske prstiju, uklanjanje headphone jacka i sličnog, AMOLED, OLED ekrana.
Iskreno, zašto ne? Što brže to bolje. Ako mi je dostupna ogromna brzina interneta i po smiješnoj cijeni, zašto je onda ne uzeti bez obzira što ti tehnički ne treba. Ima ljudi koji gejmaju, njima je brz internet itekako potrebam jer jedan update igre može iznositi i do 100 GB (ovisi od igre do igre).
Uostalom, ako plaćaš 100/100 onda je valjda logično da želiš imati tu brzinu na što je više uređaja moguće. Znači, ne želiš da ti je ta brzina dostupna samo preko kabla, dok su svi drugi uređaji usporeni. Mene je konkretno Wi-Fi natjerao na kupovinu vlastitog routera. S Telseyem, Wi-Fi ne ide preko 40 Mb/s bez obzira kako ti namjestio postavke i koju frekvenciju odabrao, više od toga ne ide. S ovim dobivam 100/100 bez ikakvih problema. Čak i preko 2.4 dobijem 85/85 što je po meni i više nego odlično.
Citiraj:
Autor Exomaniac
Za laptop i razumijem, danas ima snažnih laptopa, ljudi skidaju velike igre, možda neki BD film od 50-60GB ili nešto treće što zauzima puno prostora. Ali za mobitele, tablete je potpuno nepotrebno uglavnom.
A i ako plaćaš već, valjalo bi iskoristiti.
|
I mobilne igre znaju biti ogromne kao i ažuriranja za iste. Veličina će samo rasti i rasti baš kao i kod računalnih igara.
Također, slažem se s tobom. Ako već plaćaš određenu brzinu; zašto stati na jednom uređaju kada to što plaćaš možeš iskoristiti maksimalno na svim uređajima...