Citiraj:
Autor Mar
Stvar je što dosta mobitela radi puno bolji posao s stackanjem slika nego što bi itko mogao izvući iz jednog RAW-a i cijela poanta tih malih senzora s brzim očitanjima je u sposobnosti istih (sa puno bržim procesorima nego bilo koji fotoaparat) je softver i korištenje naprednih mogućnosti istog. Iako je senzor u većim aparatima fizički sposobniji, munjevit razvoj softvera, DSPa i mobilnih senzora je doveo do situacija u kojim mobiteli mogu dati bolje slike od SLR-a u nekim slučajevima.
Ja sam oduševljen 50MP Ai modom na P40 pro, slike koje daje su suludo dobre.
Primjer: sumrak i nikakvo svitlo, a dinamički raspon je super održan, šuma minimalno i odlično zadržavanje detalja.
Da si me prije pita da li mob može napraviti ovakve slike reka bi da nema šanse.
https://photos.app.goo.gl/i6qJkUKtpFLSaUcM9
|
100 žena, 200 sisa... Nekome će ovo biti sasvim dovoljno, i više od toga, a netko će cjepidlačiti do najmanje sitnice.
Na 1/30s, ne možeš baš sa svakim fotoaparatom iz ruke dobiti ovakav rezultat.
No, onaj tko želi dobiti ovakav rezultat fotoaparatom, neće ni ići ovo raditi iz ruke, nit će ga zadovoljavati ovakav WB i još brdo drugih stvari.
Za mobitel, super rezultat. Zapravo, wow.
S druge strane, što da korisno radim s 50 mpx JPEG-om osim da ga tu i tam otvorim na kompu i divim mu se? 99% fotki koje napravimo s mobitelom, na mobitelu ih i gledamo.