Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 21.02.2021., 20:18   #3213
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Pa da. Kad je radijator potkapacitiran povečava se potrošnja jer sustav ne može postići zadanu temp u nekoj jedinici vremena nego se to dešava u nekoj odgodi.
Investitor ugradi minimum radi što veće zarade. Prodao ti je ispod čekića, novo, njemu puca taki, a ti kasnije imaš problem.

To se lako izračuna.
Možda ti upgrade radijatora i nebi bila pretjerana investicija kad bi uzeo neke očuvane polovne radijatore. Puno ih je njuškalo
Nema mjesta na zidovima, nije novogradnja.
Treba komplet instalaciju promijenit...
Samo sam htio reć, Primorje, moje iskustvo, a vjerojatno i Dalmacija, hrpu, ali hrpu toga je krivo postavljeno što se grijanja tiče.
Što zbog pomanjkanja love, što zbog loših majstora.
Ovdje je standard, u mom susjedstvu, kupovina drva za zimu 9-10 mjesec.
Pa ajmo, mokra drva u peć.
Uglavnom, odošmo u OT, poanta mi je bila da su ovdje ljudi podosta navikli na loše ugrijane objekte, loše dimenzionirane/izvedene sustave, i to sve utječe na potrošnju koji god energent da je u pitanju. Nije samo vanjska temperatura...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote