Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 21.02.2021., 10:49   #3211
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
@oittaControl
To da se na moru ne treba grijati je generalna zabluda i demagogija lokalnog stanovništva.
Pratim jako dugo na forum.hr sve teme i o grijanju i načinima grijanja.
Ljudi iznose realne potrošnje drva, plina, peleta koja ne odudaraju drastično od kontinenta.
Jedna jedina riječ:
Bura
Tijelo izloženo strujanju zraka brže gubi temperaturu od tijela koje nije izloženo strujanju zraka.
Nema accuweather onu realfeel temperaturu bezveze.
Na drugu stranu, sigurno da će bilo koja dizalica topline raditi sa većim COP na višoj vanjskoj temperaturi, dakle primorje je tu u prednosti.
Niža razina vlage u zraku radi iste te bure tu samo pomaže.
Opet, ako je vlažno, temperature su najčešće debelo u plusu.
I da, u primorju je teško naći da "majstori" centralaši o grijanju znaju išta više od golog spajanja cijevi.
Dakle, ništa čudno da ekipa ovdje, ajmo reć, improvizira s grijanjem.
Tipa dogrije se soba s električnim radijatorom pred spavanje, a grije se samo dnevni boravak s klimom.
Osobno, evo drugo centralno grijanje koje sam dobio sa stanom, poddimenzionirani radijatori po svim standardima osim za 80c polaz.
Pa se ti češi, a ovdje me dočekao i jednocijevni sustav.
Da je sve kako treba, po potrošnji plina, ovaj stan, PVC + troslojna stakla, nema termo fasade, treba 2-3kW/h, što bi na bilo koju TP bila prihvatljiva potrošnja, cjenovno govoreći.
Zašto spominjem poddimenzionirane radijatore? Jer to sranje podiže potrošnju...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote