Čuj ... I yugo i mercedes ce te dovesti do cilja, al svi znamo kakav je osjećaj voziti se u yugu, a kakav u mercedesu.
Tako i klime ...
Ja kad mislim na grijanje to je iz aspekta kontinentalne Hrvatske. Kad mislim na zimu to se odnosi na temp. od 0 i -5 do -10°c pa i na -15c.
Kad kažem da grijem kuću, onda zbilja grijem kompletan životni prostor, a ne 1 sobičak,. Ugodnu ambijentalnu zimsku temperaturu smatram bar 23c jer ne želim živjeti u štenari.
Te điđimiđi klime ugrijati kompletan prostor pri vanjskih -5c -10c -15c kad cop rapidno opada ... pri maloj potrošnji s nekom normalnom brzinom ventilatora koja ne remeti razgovor dvoje ljudi ... što podrazumjeva tihi noćni mod,1. i eventualno 2. brzinu ventilatora jer sve ostalo je neprihvatljivo i preglasno ... Zbolja vjerujes da mogu?
Kad je vankska preko 0c takve klime ne mogu modulirati dobro i ne mogu spustiti watte nisko, a kad to ne mogu, gase se. Tad gubiš onaj osjećaj izvora topline iako je postignuta ambijentalna temperatura.
Često idu u defrost, a kao odu traje duplo i troduplo dulje nego neka iz renomiranog tabora. Sveto trojstvo đapanerosa ako se hoćeš ogrijati klimom je daikin, Mitsubishi i toshiba, ostalo je sve, iskreno gola kita.
Stavljam takve špprete u stanove koje iznajljujem. Znam šta pricam. To moze biti dostatno za eventualno lagano dogrijavanje u jesen ili proljeće, ali osnovno grijanje zimi, nikako.
Ne znam kolika usteda moze biti izbeđu điđimici i nekog postenog japanca. Jebemti 500-1000kn ako ćeš se pošteno ogrijati.
Osim ako nisi bracanin ,😁