Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 20.02.2021., 06:20   #3195
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ne razumijem što te ne ugrije? Klima ili konvektor?
Ja bi na tvom mjestu stavio multiklimu s 1 vanjskom i 3 unutarnje. Imaš odličan raspored.
Svaka klima ce te ohladiti, samo ce te japanac ugrijati. Ne znam koliki ti je maksimalni buđet, al se sjećam iz postova da imaš ogromne račune za struju. Možda je bolje uložiti "malo" više u kvalitetnu opremu pa imati jeftiniju potrošnju nego baciti lovu u jeftine klime koje te možda neće moći ugrijati, a kad klime ili dizalice topline općenito ne mogu postići zadanu temp. raditi ce u svom punom kapacitetu gdje je i potrošnja velika.
Ako ti je multisustav van buđeta, yebiga stavi 3 vanjske i 3 unutarnje. Al opet neku višu klasu. Proći ćeš, karikiram, za 1/3 jeftinije, a imati ćeš fino grijanje.

Ovakva je situacija kod mene, crno na bijelo pa ti sebi izvuci paralelu. S time da sam ja u kontinentalnoj Hrvatskoj, a ti na moru ako se ne varam ... Što uvelike ide tebi u korist.

Plavo su vanjske jedinice, crveno unutarnje.
Stan je veliki sa 102m2. Ima 2 logie tj. Balkon s jedne i terasicu s druge strane.
U 9 mjesecu 2020 smo ugradili 2 daikinova multi seta s kojim grijemo cijeli stan, a setovi se sastoje od:
2 Vanjske jedinice u kombinaciji sa 4 unutarnje
1. Set grije blagovaonicu s kuhinjom (35m²) i dnevnu sobu (20m²)
2mxm50m
DAIKIN FTXP35M
DAIKIN FTXP25M
2. Set grije spavaću sobu (16m²) i djeciju sobu (16m²)
2mxm40m
DAIKIN FTXP20M
DAIKIN FTXP20M
Linkao sam klimakoncept jer imaju dobar web, al cijene su im katastrofalne. Lihvarija teška.
Setove sam našao za 13200kn s wifi modulom, ovaj slabiji set je bio još nešto jeftiniji. Klimakoncept i klima centar su mi to isto nudili za preko 16000kn po setu bez ugradnje.
Zgodna stvar je bila što je u to vrijeme Daikin imao neku nagradnu igru. Ja bezveze priložio račun i osvojimo povrat od 2000kn na potrošačkoj kartici 😆🥰

Mi zbilja grijemo kuću na 24-25°c. Uopće se ne obaziremo na potrošnju jer nam je prihvatljiva i jeftina.

Sad je temp. na 24°c. 08,00 sati. Ja sam se digao, svi ostali još spavaju. Spavacu sobu držimo nešto hladniju, na 20-21°c. Dječija je na 22°c. I dječija je bila na 24-25°c al su klinci stalno otvarali prozore, bbilo im je pretoplo i nije im pasalo pa sam smanjio raspored na 22c.

Evo prikaz potrošnje otkako smo preselili u novi stan.

7. 8. i 9. Mjesec je neka naša okvirna potrošnja bez grijanja. Znači 250-300kn max.
U 10. Mjesecu su setovi ugrađeni i to je potrošnja u lipu sa grijanjem na 24-25°c.
Što je vrlo toplo.

Podesio sam tjedni režim putem wifi app u intervalima od 2 sata pa klime stalno rokaju u svome ritmu. Ako netko od ukućana daljincem smanji temp. one se nakon 2. sata vrate u svoj ritam jer raspored pregazi postavke s daljinskog.
Na ovaj način sam postigao da su u režimu održavanja temperature pa im se potrošnja spušta i do 200-300w

U zadnjih 10-20 dana minus je znao potegnuti izneđu -5c do -10c.
Malo sam popratio tada Daikine i defrost se kretao od 3-5minuta nakon čega je sustav radio od 55min - 1sat i 20min do sljedeceg defrosta.

Defrosti su bili najčesci oko -2c.
Na -7 do -10c su bili najrjeđi.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 20.02.2021. u 08:30.
Ziiky je offline   Reply With Quote