Evo da nam tema ne zamre.
Danas u 9.00 predstavljanje Alpha Tauri bolida. Šta ima pokazati? Nisu preuzeli zadnje
vješanje od Red Bulla, ali zato ima zadnje izdanje Hondinog motora RA621H. Tu je i
uz osrednjeg Gaslija novi vozač
Yuki Tsunoda, koji je po meni obećavajući. Eto prognoziram da će od rokija, on prvi doći do prvog boda. Malo istorije. Vlasnik RB kupuje F1 tim Jaguar 2004.g te postaje RB racing. Isti vlasnik 2005.g. kupuje tim Minardi, koji je godinama na začelju, te nastaje Toro Roso, koji je od prošle godine
Alpha Tauri.
Ovo govorim da se uoči napredak. Od nekad zadnji, ovaj tim se bori za
sredinu poretka, dok je stariji brat stalno pri vrhu.
Malo o RB. Napravio je po meni pošten dil sa Hondom. Nastavlja koristiti Hondine motore, a što je još jača vijest, je da će nakon te 3 godine sam (ili sa zainteresovanim
kooperantom) proizvoditi motore. Ovo je hrabar potez (pukovnik ili pokojnik). Zašto?
U F1 su se uključivali jaki proizvođači ( Tojota, BMW, Honda itd. da ne nabrajam više)
i svi su se povukli). Ja se nadam da se to neće desiti Red Bullu, jer su predani F1, zato sam malo spominjao istoriju. RB je prošli godina, klečio, molio za korištenje Merc
i Ferari motore, nisu dali.Sad će biti u situaciji ,da će i RB moći nekad prodavati svoje agregate

Nastaviće se...