Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.02.2021., 10:33   #53693
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Odaziv na gas je on-off, nema tu puno doziranja dok se full ne navikneš na auto. To mu je najveća zamjerka.
VW grupa ima onaj mod select. Eco, normal, sport, individual, bla bla.
Razlika izmedju normal i sport je u odzivu na gas.

U normal modu kriva odziva na gas izgleda ovako nekako:

Samo sto na početku još više teži X osi, a pred kraj hoda papučice ima znatno strmiji odziv. Od toga dolazi taj osjećaj da je reakcija ON-OFF.

U "sport" modu odziv je linearan, i mnogo prirodniji.

Kod vozila koja nemaju mod selector podrazumjevano podesavanje je "normal".

Ja na svojoj octaviji nemam fabricki ugradjen mod selector ali sam long codingom i adaptacijama presaltao normal u sport mode sto se tice odziva papučice gasa. Razlika je drastična i auto se vozi mnogo prirodnije.

U pitanju je 2.0 110kW.

Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Pozdrav dečki, imam par pitanja pa ako imate savjeta bio bih zahvalan.

1. Gledam nosače za bicikl pa me zanima jel bolje ići na krovne šipke + nosači ili ići na onaj nosač za gepek. U pitanju je Clio.
I ja moram naći taj nosač za gepek, samo meni ne treba za bicikl nego za paramotor.
Jesu li ti nosači univerzalni ili moraju biti namjenski za svako vozilo? Da li se kače na kuku (nosač kuke) ili se vezuju negdje za šasiju od ispod?

Citiraj:
2. Vrijedi li išta ovaj ECO način vožnje na Renaultu? Imate li iskustva sa time.
ECO mod je uvreda za inteligenciju, kao i sugestija kada da se šalta u niži/viši stepen prenosa.

ECO mod umrtvi odziv na gas i uništi rad klime, automobil se ponaša kao da je na bensedinu. Pri tome nisam primjetio nikakvu uštedu u gorivu.

Citiraj:
3. Da li se originalne servisne knjižice mogu kupiti negdje ili one dolaze samo uz auto?
Planiraš uskoro prodavati svoje vozilo sa samo 90000 originalnih km i svim servisima rađenim u ovlaštenim kućama?