18.02.2021., 10:59
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor c-shadow
Gle, ne radi i točka. RTL audio chipset na matičnoj, dokumentirani propust u driveru gdje ne radi jack sensing, da ne duljim.Evo na jedan drugi komp star godinu dana koji se diči s "ELNA kondenzatorima" na audio outputu sam stavio dodatnu PCIE zvučnu jer mi je trebao analogni izlaz. Sve radi, ali iz zvučnika jako (ali stvarno jako) pukne kad se driver diže ili spušta, a to je svaki startup i shutdown. Opet RTL smeće od chipa na MBO. Rješenja nema. Oba kompa rade s audiom uredno pod windowsima.
Dakle, ili sam ja pehista ili je linux audio u kurcu, a znaš i sam da je istina negdje između 
Zato USB ili BT, analog audio neće nikad biti bolji na linuxu, može biti samo lošiji 
Ako pogledaš probleme s linux driverima tu na forumu, uvijek se realtek vrti: wireless, ethernet, audio 
|
Kao sto rekoh - sta god sam spojio unatrag 8 godina je RADILO. Bez obzir koji audio cip (RTL 8** - RTL 12** ,neki Cyrus itd...). Mozda do distre ili neke specificne konfiguracije? Dakle ustekam > u audio manageru (Gnome/Cinnamon/XFCE) konfiguriram preko cega sta zelim i amen. Za bilo sta ozbiljnije kao sto sam vec napomenuo Toslink ili HDMI na vanjsko pojacalo - ist drek ko i na Windowsima. Sa jednom iznimkom. Logitech H800 > bolji zvuk preko Bluetootha na nekom Toshiba lapu (ne pitaj me za model je je bilo pred cca 4 godine) preko Linuxa (Tutuntu) nego preko Windows 7 sa sluzbenim (i nesluzbenim) driverima. I nisam ja ocjenio nego lik koji je malo zesca picajzla sto se zvuka tice. Probleme koje sam ja iskusio su bili vezani najcesce uz latencije sto se u pulseudio confu da rijesit (hint: Toslink). Ali recimo nikad nisam imao problema kao sad na sluzbenoj Windows 10 masini sa Skype-om da kad mu spojim vanjski monitor da Skype nezna sto bi koristio i kaze "nemas mikrofon" kad sam vec u telku...jej...(i da imam samo jedan mikrofon ustekan - onaj na lapu (L590) ).
P.S.- u vremena OSS-a se nebih zelio vratiti...e to je bila hebada na sto nacina...BEZ VAZELINA 
|
|
|