Pridružujem se upitu jer sam u sličnoj situaciji
Ima netko preporuku USB slušalica s mikrofonom koje provjereno dobro rade na linuxu?
Ne šetam se okolo pa duljina kabela nije presudna, ali moralo bi biti nešto kompaktno. Nažalost, pretraživanjem po webshopovima pretežno su "gamer" modeli, ogromne slušalice s featurima koji me ne zanimaju. Ja bi nešto sitno. Ne želim na video konferenciji izgledati ko avijatičar

Linux radna stanica, radim od kuće i držim svako malo neku prezentaciju, edukaciju, konferenciju, MS Teams, Zoom, Skype,.... ovisno što klijenti mogu i preferiraju.
Dosad se krpam s web kamerom (hvata i zvukove okolo) + slušalice s 3.5mm konektorom + stolni zvučnici. Linux je općenito slabo podržan po pitanju zvuka tako da mi recimo na prednjim konektorima Alsa/Pulse uopće ne kuži uštekani mikrofon. Mogu forsirati u postavkama output na taj izlaz i to radi u nekim programima (npr. zoom), ali ne prolazi u teamsu. Tako da što se mene tiče, 3.5mm ne dolazi u obzir, neću mijenjati hardver, ugradnja dodatne zvučne isto ne. Znači, isključivo USB, eventualno bežično nešto, ali o tome bi razmislio.