Citiraj:
Autor Bubba
I to mi je palo na pamet, mozda onaj nekakav clip-on koji imaju u studijima?
|
Mislim da ti je to najbolja solucija. Sto se tice samog ulaza, ja bi napravio slljedeci eksperiment.
Imas od nekog mobitela headset s mikrofonom, probaj uzeti najbolji sto imas ali ne bi to tolko trebalo bitno utjecati. Sjedi se gdje mislis snimati i snimi po par recenica. Ako bas zelis i zanima te kako se zvuk mijenja (ovo zvonjenje sto kaze donkimizer) mozes i na razlicitim udaljenostima ali sto blize ustima to ce ti biti bolje.
Sad imas dva moguca slucaja.
1) Zvuk zuji
1a) imas post produkciju (pod to mislim hoces li ili neces obradjivati materijal kasnije) -> u tom slucaju probaj provuc kroz Audacity s nekim denoise filterom (turbo je jednostavno to bilo, odaberes dio tracka gdje je samo sum i onda ti on obrise taj sum sa cijelog tracka, 20 sekundi posla po tracku), meni je to bilo dovoljno dobro, ti sam odluci
1b) nemas post produkciju - morat ces ici na ne-3.5 ulaz koji ti opet preporucujem da istestiras u realnim uvjetima
2) Zvuk ne zuji -> u tom slucaju bi ti valjda svaki mikrofon dovoljno blizu usta morao biti dovoljno dobar
Znaci neki rezime za prvu ruku bi ti bio:
* 3.5mm input zna sumiti
* ako ti je mikrofon predaleko onda ces imati zvonjavu
To ti je to ovako amaterski od mene, za ostalo cekaj nekog strucnijeg.