View Single Post
Staro 17.02.2021., 13:29   #4195
SabahudinP
Tt owner and hater
Moj komp

SabahudinP's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Pozdrav ekipa. Ukratko situacija: prešao sam na Ryzen sa dobrog starog Haswella i sada imam matičnu, CPU, RAM i SSD koje bih trebao udomiti u neko što manje kućište (ideja je HTPC i NAS u jednom). Gledao sam po njuški i nitko ne prodaje Z87/Z97 mITX ili barem mATX matične tako da sam osuđen na ovu full ATX matičnu.

To znači da trebam neko malo full ATX kućište i jedno što mi se sviđa i da je donekle dobavljivo u hrvatskoj je Thermlatake Core G3. Imate li kakvih drugih prijedloga?

Od ostalih zahtjeva imam i viška dijelova vodenog hlađenja (tj blok ostaje na matičnoj, kao i radijator i rezervar) tako da bih kupio i pumpu pa da lijepo bude hlađen vodom (mislim da bih išao na D5 jer je navodno tiša od DDC). Malo će sve biti na knap unutra sa vodenim, ali ako će mi to biti problem, lako pređem na neki hladnjak (umjesto kupovine pumpe)

Ono što mi je malo problem na Core G3 je što ima prostora za samo dva 3.5" diska što mi možda neće biti dovoljno za potrebe NAS-a (još se nisam sam sa sobom dogovorio da li idem na RAID vulgaris ili UNRAID i takve egzotike gdje će mi trebati).

Što se tiče budžeta, stvarno ne mislim davati više od 100€ za case...