Citiraj:
Autor donkimizer
Zvučna kartica koju imaš u kompjuteru, tj njen mikrofonski preamp je vjerojatno očajan, tako da će ti to vjerojatno biti jedna od slabijih karika ako kupiš samo 3.5mm mikrofon.
|
To sam, dakle, dobro pretpostavio...
Citiraj:
Nemam osobnih iskustva s Linuxom, tipično svi koji se gave nekakvom audio produkcijom su nakačeni ili na Mac - OS X valjda ili na Windowse, tak da, šta god odabereš, budi siguran da možeš vratit ak ne radi.
|
Zato sam i pitao, radje bih se drzao jednog jedinog modela koji je dostupan u Hrvatskoj ako netko pouzdano moze reci da radi kako spada.
Citiraj:
Imaš na jubitu hrpu takvih recenzija i usporedbi ako ti se ta dva ne svide, a oni su po meni prilično solidno mjerilo kvalitete, ak imaš kakve takve zvučnike/slušalice za čut usporedbu.
|
Thx, proucit cu jos malo...
Citiraj:
Autor hash
Ako ce ti mikrofon stajati pod bradom dok sjedis i gledas kompjuter i ako ti ne treba ne znam kakva kvaliteta zvuka vec samo snimiti govor za predavanje/tutorial/vjezbe ili nesto toga tipa onda bi ti morao raditi i najjeftiniji mikrofon na 3.5. Osobno sam snimao neka uputstva s mikrofonom na headsetu od dolar i pol i sve je bilo ok, tj mozda lazem, ako nisam nesto pobrkao provukao sam konacni audio kroz neki denoise filter koji sam izguglao za 15 minuta skupa sa softwareom (Audacity)
|
Eh... Ono sto bih volio je da taj mikrofon moze stajati *iza* tipkovnice, dakle, nekakvih 30 cm od glave. Malo mi je trapavo pisati (predavanja su live) i naguravat se sa mikrofonom ispred tipkovnice, ali ako druge nema, nekako cu se naviknuti vec.
Citiraj:
Ako trebas snimati predavanje gdje ti je mikrofon na stolu onda to odmah u startu zaboravi jer ovisno kako ce ti se predavac okretati, kakva ti je akustika prostora i slicno ces imati razlicite probleme tj 'anomalije' u snimljenom zvuku koje onda poslje ni bog vise nece ispraviti.
|
Ma ne, predavanja drzim ja, pa onda mogu kontrolirati... scenografiju, jel.
Citiraj:
Ako snimas predavanja gdje bi govornik trebao nositi mikrofon onda cekaj nekog s vise iskustva jer ipak ne mozes covjeku dati headset od 10kn.
|
I to mi je palo na pamet, mozda onaj nekakav clip-on koji imaju u studijima?
Citiraj:
Kao sto su ti rekli, sto god uzmes gledaj da mozes vratiti, i isprobaj u realnom okruzenju prije nego pocnes koristiti.
|
Ma bilo bi mi dovoljno da dodjem s racunalom na lice mjesta kod prodavaca i vidim tamo, nista vise od toga. Raspitat cu se jos malo uokolo pa ovdje javim dojmove, thx obojici!