View Single Post
Staro 17.02.2021., 07:46   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Zvučna kartica koju imaš u kompjuteru, tj njen mikrofonski preamp je vjerojatno očajan, tako da će ti to vjerojatno biti jedna od slabijih karika ako kupiš samo 3.5mm mikrofon.
To sam, dakle, dobro pretpostavio...

Citiraj:
Nemam osobnih iskustva s Linuxom, tipično svi koji se gave nekakvom audio produkcijom su nakačeni ili na Mac - OS X valjda ili na Windowse, tak da, šta god odabereš, budi siguran da možeš vratit ak ne radi.
Zato sam i pitao, radje bih se drzao jednog jedinog modela koji je dostupan u Hrvatskoj ako netko pouzdano moze reci da radi kako spada.

Citiraj:
Imaš na jubitu hrpu takvih recenzija i usporedbi ako ti se ta dva ne svide, a oni su po meni prilično solidno mjerilo kvalitete, ak imaš kakve takve zvučnike/slušalice za čut usporedbu.
Thx, proucit cu jos malo...

Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Ako ce ti mikrofon stajati pod bradom dok sjedis i gledas kompjuter i ako ti ne treba ne znam kakva kvaliteta zvuka vec samo snimiti govor za predavanje/tutorial/vjezbe ili nesto toga tipa onda bi ti morao raditi i najjeftiniji mikrofon na 3.5. Osobno sam snimao neka uputstva s mikrofonom na headsetu od dolar i pol i sve je bilo ok, tj mozda lazem, ako nisam nesto pobrkao provukao sam konacni audio kroz neki denoise filter koji sam izguglao za 15 minuta skupa sa softwareom (Audacity)
Eh... Ono sto bih volio je da taj mikrofon moze stajati *iza* tipkovnice, dakle, nekakvih 30 cm od glave. Malo mi je trapavo pisati (predavanja su live) i naguravat se sa mikrofonom ispred tipkovnice, ali ako druge nema, nekako cu se naviknuti vec.

Citiraj:
Ako trebas snimati predavanje gdje ti je mikrofon na stolu onda to odmah u startu zaboravi jer ovisno kako ce ti se predavac okretati, kakva ti je akustika prostora i slicno ces imati razlicite probleme tj 'anomalije' u snimljenom zvuku koje onda poslje ni bog vise nece ispraviti.
Ma ne, predavanja drzim ja, pa onda mogu kontrolirati... scenografiju, jel.

Citiraj:
Ako snimas predavanja gdje bi govornik trebao nositi mikrofon onda cekaj nekog s vise iskustva jer ipak ne mozes covjeku dati headset od 10kn.
I to mi je palo na pamet, mozda onaj nekakav clip-on koji imaju u studijima?

Citiraj:
Kao sto su ti rekli, sto god uzmes gledaj da mozes vratiti, i isprobaj u realnom okruzenju prije nego pocnes koristiti.
Ma bilo bi mi dovoljno da dodjem s racunalom na lice mjesta kod prodavaca i vidim tamo, nista vise od toga. Raspitat cu se jos malo uokolo pa ovdje javim dojmove, thx obojici!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote