View Single Post
Staro 16.02.2021., 21:54   #3
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Ako ce ti mikrofon stajati pod bradom dok sjedis i gledas kompjuter i ako ti ne treba ne znam kakva kvaliteta zvuka vec samo snimiti govor za predavanje/tutorial/vjezbe ili nesto toga tipa onda bi ti morao raditi i najjeftiniji mikrofon na 3.5. Osobno sam snimao neka uputstva s mikrofonom na headsetu od dolar i pol i sve je bilo ok, tj mozda lazem, ako nisam nesto pobrkao provukao sam konacni audio kroz neki denoise filter koji sam izguglao za 15 minuta skupa sa softwareom (Audacity).

Ako trebas snimati predavanje gdje ti je mikrofon na stolu onda to odmah u startu zaboravi jer ovisno kako ce ti se predavac okretati, kakva ti je akustika prostora i slicno ces imati razlicite probleme tj 'anomalije' u snimljenom zvuku koje onda poslje ni bog vise nece ispraviti.

Ako snimas predavanja gdje bi govornik trebao nositi mikrofon onda cekaj nekog s vise iskustva jer ipak ne mozes covjeku dati headset od 10kn. Kao sto su ti rekli, sto god uzmes gledaj da mozes vratiti, i isprobaj u realnom okruzenju prije nego pocnes koristiti.
hash je offline   Reply With Quote