View Single Post
Staro 15.02.2021., 15:09   #11522
fastfinger
Registered User
Moj komp

fastfinger's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Novi komp bez graficke

Bok ekipa,

Necak je pozelio novi komp pa sam mu odlucio pomoc malo, a sada izgleda i meni treba pomoc

Znaci prvo nekoliko disclaimera:
  • RGB mu je najbitnija stvar na svijetu (zato sam sve sto sam mogao po toj cijeni uzeo da ima RGB)
  • Ne treba mu graficka, dat cu mu ja svoju polovnu za pocetak jer mu je moja vise nego dovlljna za 1080p gaming, a trenutno trziste za graficke je groblje pa ovo ima i financijskog smisla. kada se trziste malo stabilizira i kada bude potrebe, uzeti ce si i novu graficku
  • ne treba nikakva periferija, samo kuciste i komponente (osim graficke)
  • Komp ce se koristiti za skolu i za 1080p gaming (fortnite i sve ostalo sto vole mladi)

Moja konfiguracija izgleda ovako:
  • Chassis INTER-TECH W-III RGB Gaming Midi Tower, ATX - 458kn
  • GIGABYTE P750GM Power Supply 750W, Modular, 80 PLUS Gold - 757kn
  • Samsung 500GB SSD 860 EVO, R/W: 550/520MB/s (MZ-76E500B/EU) - 657kn
  • Asrock Intel LGA1200 B460 PHANTOM GAMING 4 - 752kn
  • Corsair 2x8GB DDR4 3000 RGB - 837kn
  • Procesor Intel Core Core i5 10400 - 1359kn
  • Xilence hladnjak za procesor "M704 RGB" za Intel i AMD procesore, 120mm PWM ventilator - 305kn

Ukupno 5128 kn (cijene su sa 5% popusta koliko imam na jednom webshopu. ne znam je li u redu da reklamiram pa cu za sada ostati suzdrzan.)

Od ostalih nekih napomena:
  • Uzeo sam SATA SSD jer mi se cini kao dobar deal po cijeni, a realno, ne bih rekao da ce osjetit razliku u brzini niti na ovoj konfiguraciji, a niti sa svojim zahtjevima.
  • Napajanje sam uzeo ovo jer mi se cini kao ful dobar deal za tu cijenu, a i 80+gold. ostala gold za tu cijenu su 600W, bar se meni tako cini kad pogledam.
  • Necak nema neke afinitete prema overclockanju pa mislim da je proc dosta dobar za te novce
Eto, nemam sto drugo rec nego hvala svima koji ce procitat ovaj post i dat neki komentar koji ce pomoc da necaku komp sto bolje svijetli i da sto brze, bolje i duze radi.
fastfinger je offline   Reply With Quote