Citiraj:
Autor Xiaomi
Najduže će ti trajat neke budget poput fulde i ostalih plastikanera. Od guma na popisu na linku Uniroyal rainsport 5 je dobar izbor za neku srednju lovu (odlične na kiši), a onda continental premium contact 5 kao premium guma (vrlo dobra u svim uvjetima). Neki se kunu u UHP Savu, za najmanje love može proći vjerojatno.
|
Sava UHP2 su odlične gume. Prva generacija je imala problema sa gubitkom svojstava kad je na pola potrošena.
Tako da nekome tko radi 40,000km nikako Savu preporučiti. Do 15k godišnje i Sava UHP2 je best buy. Imao sam ih na Mazdi 6, sa 136 dizelski konja, milina su bile.
Citiraj:
Autor Master_Hrc
Otkud vi vadite te gume, majko mila pa za pola guma nisam ni cuo... 
|
Jebiga, ako nisi čuo za Uniroyal, Vredestein i Kleber, onda si čuo samo za Continental, Dunlop, Pirelli, Michelin, Goodyear, možda Bridgestone / Firestone... znači ono što se reklamiralo 90-ih i 00-ih.
Vredestein je vjerojatno najbolji od tih koji nisu razvikani, a po meni bolji (općenito, model na model su velike razlike moguće), od Pirellija i Dunlopa...
Continental, Michelin i GY su top 3, Bridgestone ih pritišće s novim generacijama guma, a Vredestein je odmah tu iza.
Nakon njega imaš Nexen koji je isto odlična guma (NFera recimo) za manje novaca nego premium.
Ja sam svašta isprobao, i Klebere, i loše micheline (eco) i Sava UHP2 (odlična za malo para), a sad vozim GY i Continental, trebat će mi nove ljetne (jedna pukla, u drugoj čavao, ja sav sretan što imam razloga za maknuti Dunlopice s auta), i bit će vjerojatno Conti Sport 6, ako ih nađem kod nas.
Ali da ne idem na ove top proizvođače, išao bih na Vredestein, jer su mi se već 2 vulkanizera kleli u njih, da su slabo poznate, a top gume.