Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.02.2021., 12:44   #53628
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Xiaomi Pregled postova
Najduže će ti trajat neke budget poput fulde i ostalih plastikanera. Od guma na popisu na linku Uniroyal rainsport 5 je dobar izbor za neku srednju lovu (odlične na kiši), a onda continental premium contact 5 kao premium guma (vrlo dobra u svim uvjetima). Neki se kunu u UHP Savu, za najmanje love može proći vjerojatno.
Sava UHP2 su odlične gume. Prva generacija je imala problema sa gubitkom svojstava kad je na pola potrošena.

Tako da nekome tko radi 40,000km nikako Savu preporučiti. Do 15k godišnje i Sava UHP2 je best buy. Imao sam ih na Mazdi 6, sa 136 dizelski konja, milina su bile.

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Otkud vi vadite te gume, majko mila pa za pola guma nisam ni cuo...
Jebiga, ako nisi čuo za Uniroyal, Vredestein i Kleber, onda si čuo samo za Continental, Dunlop, Pirelli, Michelin, Goodyear, možda Bridgestone / Firestone... znači ono što se reklamiralo 90-ih i 00-ih.

Vredestein je vjerojatno najbolji od tih koji nisu razvikani, a po meni bolji (općenito, model na model su velike razlike moguće), od Pirellija i Dunlopa...
Continental, Michelin i GY su top 3, Bridgestone ih pritišće s novim generacijama guma, a Vredestein je odmah tu iza.

Nakon njega imaš Nexen koji je isto odlična guma (NFera recimo) za manje novaca nego premium.

Ja sam svašta isprobao, i Klebere, i loše micheline (eco) i Sava UHP2 (odlična za malo para), a sad vozim GY i Continental, trebat će mi nove ljetne (jedna pukla, u drugoj čavao, ja sav sretan što imam razloga za maknuti Dunlopice s auta), i bit će vjerojatno Conti Sport 6, ako ih nađem kod nas.
Ali da ne idem na ove top proizvođače, išao bih na Vredestein, jer su mi se već 2 vulkanizera kleli u njih, da su slabo poznate, a top gume.
Elven je offline   Reply With Quote