Kako sam išao nešto vise citati vezano za taj helium cini se dosta zanimljiv projket, ali vidim da ima i svojih musica kao i sve ostalo.
Ono prvo sto sam primjetio ja da aspolutno svi savjetuju da uredaj ima LoS sa drugim hot spotovima kako bi profit i ucinkovitos bila najbolje iskoristena pa mozes pokrotit podrucje i do bar kilometara. Jer ako bi se uredaj samo stavio na prozor a okolo zgrade i tko zna sta, budes sretan ako pokrije i do 300m oko sebe.A samim time ovisno gdje,tko i kako zivi nema uvijek pristup krovu + ako se planira uzeti indoor modul treba i za njega dodatno kupiti vanjske kutije za vanjsku montazu i to sve spojiti na internet + struja (indoor modul koliko vidim dobija napajanje direkt on UTP kabla pa samim time rijesis problem dodatnih kablova i troskova....
Ali, neznam koliko je "pametno" staviti jedan indoor modul u kutiju na krov bez ventilacije, kada bude deralo sunce preko ljeta moglo bi se to lijepo ugrijati, ili grijesim?
Takoder vidim da imaju Halfing isto pa se onda svakim ciklusim sve teze i teze rudari po tom pitanju, spominje se 8. mjesec kao sljedeci pad zarade + sa zadnjim updejtom je potrebno biti spojen na barem dva druga hotspota (naravno uz pravilo od minimalno 300mk razmaka izmedu svakog) - sto govori da za podrucja koja su malo i/ili nikako pokrivena sa time, zahtjevaju da se kupe minimalno 2 a idealno 3 uredaja za medusobnu komunikaciju.
Tako da su opcije u tome slucaju (kao meni) ili sam kupiti 3 komada i postaviti kod mene,frenda rodaka...ili pak nagovoriti prijatelje kojih bi to zanimalo da sami kupe i postave.
I ima jedan koristan link gdje se moze izracunati efikasnost postavljene antene izmedu tocke A i B nakon sto se unese visina jedne i druge tocke, pa se odprilike moze saznati da li imate LoS ili ne.
https://cloudrf.com/ui/
Besplatno je, ali je potrebna registracija.