Citiraj:
Autor Pomo
Sve stoji. Ali ti 2" kotačići su sve samo ne stabilni pri 60-70km/h.
|
Imam 10" gume, poprilicna razlika od standardnih 8", a najvise kod penjanja na rinzol i prelaska preko neravnina. Ali kod romobila je najgori scenarij
prevelika brzina i
prepreka. Moze biti "cuperak" na cesti, najmanja ali blesava udubina, ako kotac uleti, a ti nemas u toj sekundi dobar polozaj nogu i ravnoteze, padas sigurno. Osim,
kapitalno osim, ako ne razvijas brzinu vecu od 15 km. Onda se uvijek na noge docekam. Cak i kad se skoro prevrnuo preko mene, opet sam se docekao na noge, zbog normalne brzine koju sam odrzavao.
Nisam zapamtio ulicu, hupser prema zavrsetku zebre, naizgled potpuno beznacajan, ali uletis kotacem u njega, prevelikom brzinom, igre zivaca - osigurane.
Isto tako, kod Krajske ulice, da hodam, nasmijao bi se i rekao - pa koja budala moze preko toga pasti? Ali kad sam jednom isao romobilom, Ilica/Krajska, tocno spustanje pored ducana za sanitarije, postoji jedan odrezani stup za blokiranje parkinga, pored ostalih koji stoje. Ali ima neku laznu boju, koja aludira da je bezlazlena plastika. Mizerna perforacija na plocniku, ma nema koji centimentar, ali kako sam uletio na nju, bilo je kisovito, vec pri kraju dana, samo me je razumna brzina spasila da se ne prevrnem.
Hoce reci storija, barem u mojoj praksi, da grad moze biti jednako opasna prica, ponavljam se, ako nemas razumnu brzinu.
Nisam bas kao ovaj decec vozio ispred auta, ali jesam sa strane, po biciklistickom, mada vise volim biti gore, ali negdje jednostavno ne mozes, no nisam jos dozivio neugodnijih iznenadjenja.
Citiraj:
Autor Pomo
Ima djecu? Tim gore, znam koliko su se meni neki pogledi promijenili.
|
Tko zna, mozda mu je ovo bila zadnja prilika za posao, mozda je lose radio druge stvari - ne znam. Svakako nije najzdraviji sport u smislu svakodnevnog putovanja.
Koristi li netko NAVI na romobilu? Za navigaciju sam mislio da je budalastina, kao, pa znam svaku ulicu. Ali u praksi, super pomogne nekada, jer me nauci za neke kratice, koje u autu nisu ostvarive. Na romobilu je sve vece oko tebe, pa i ono sto autom pogadjas zmirecki, nekad mozes fulati kad trazis.
Morao sam kod tokara napraviti na narudjbi prosirenje, jer niti jedan drzac nije mogao udobno progutati Garmina, zbog specificnih ledja i antene.
...