View Single Post
Staro 14.02.2021., 22:07   #1054
Sonim
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Spremam se uzeti stan preko stambenog i APN-a i obilazim banke sad već dobrih mjesec dana.
Na kraju će se vjerojatno svest na HPB vs OTP. Za iznos koji mi treba mi OTP više odgovara jer im je limit na stambeni veći.
No, nemam pojma kakve su banke općenito. Vezano uz HPB sam čuo dobra iskustva, a OTP mi je potpuna nepoznanica.
Ima nekog ovdje da ima iskustva s obje banke ili ako nema, da netko kaže kako mu je kod jedne od njih?
Bitan mi je cijeli experience oko banke, a ne samo manja kamata za 0.05%.
Mobilno bankarstvo mi je bitna stavka, kao i poslovni račun i mastercard ili nešto sl.

Koristim Revolut, ali ne želim se samo na to oslanjati.

Da birate, koju bi odabrali?

Trenutno sam kod PBZ-a, i iskreno jedva čekam da se maknem od njih. Dobrih 14 godina sam njihov klijent, imam i poslovni račun kod njih, nikad u minus ulazio, vide sva moja primanja, a nudili mi bezborazno loše uvjete.
Žena i ja smo prešli iz PBZa u OTP baš tadi kredita, ali tamo prije 4-5 godina jer su mi najbolje odgovarali po kamati i ostalim popratnim troškovima. Dosta se je toga promjenilo po pitanju kredita od tada... Tada sam bio dosta zelen po tom pitanju, ali smo išli preko OVB pa smo neke pogodnosti izvukli i usmjerio nas je na ok osobne bankare. Mislim da je najvažnije naći dobrog OBa koji je spreman pomoći, a ne da te samo oženi do boli. Sada sam već skoro 2.5 g. outsourcan u jednu banku i bas radim na app za nenamjenske kredite i nekda mi nije jasno kako oni uspjevaju biti u top 3 banke.

Da se vratim na OTP. Imaju ok internet i mobilno bankarstvo. Nije super moderno kao u nekim drugim bankama, ali meni je dovoljno. Plaćanje naloga van banke je po 1kn, a preko mobilnog 1.05kn. Imam paket onaj za 35kn i on uključuje tekući, devizni žiro i prepaid visa karticu besplatno. U to je ukljucena i neka oryx osiguranje, pomoć na cesti ili tako nešto.
Ako digneš kredit uključi si i otp peticu. Tu možeš skupljati bodove pa možeš to mijenjati za neke pogodnosti tipa 1000 bodova je bon od 100kn u dm ili konzumu. Imaju neke druge popuste i sl.
Kaj se tice rata to koristim od pbz carda visu. Otp ima isto charge i revolving mastercard (nisam siguran sada) i mislim da je članarina godišnja 200kn, ali ne znam kako ju prihvaćaju dućani. Znam da su visa i Diners najrašireniji.
E da najveći minus mi je kaj ti OTP svaki eksterni priljev na tvoj račun naplaćuje 2kn. Sve kaj ti firma isplaćuje je izuzeto od toga. To su uveli unatrag godinu dana.

Kaj se tiče poslovnih računa to ti nemam pojma, ali mislim da svaki drek naplaćuju. Mijenjaju naknade od 8.4. pa si pogledaj na njihovom webu kakva je situacija.
Sonim je offline   Reply With Quote