View Single Post
Staro 14.02.2021., 19:17   #90
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Imam dva pitanja na temu ovo iskonovog rutera.

Momentalno na iskonu imam pristojnu brzinu, cca 50/10. Mjerenje brzine je uglavnom u tim granicama i ping bude OK (što, koliko razumijem, nije baš previše reprezentativno), ali lag zna biti užasan. Na ruter je spojen komp preko kabela te 3 uređaja preko WiFi. Nisam do sada iskusio probleme kakve drugi opisuju, vezano za kompletno izbacivanje WiFi. Kada vidim da se konekcija muči, u pravilu rebootam ruter ali to ima limitirane pozitivne efekte.

Dok sam bio na Tšljamu i optimi smatrao sam da je u pitanju jako loša parica. Prelaskom na iskon pred cca 2.5 godine kvaliteta usluge se znatno popravila, ali i dalje neke dane bude baš očajno.

Prešaltao sam se na NextDNS/CloudFlare/OpenDNS ali teško mi je reći da to rezultira nekim očitim, trajnim napretkom. Morao bih to detaljnije koristiti da vidim što se događa. Čini mi se da na CloudFlare nisam niti bio prebacio DNS kako spada dok neki dan nisam čačkao kao super user pa prebacio DNS na dva mjesta.

Pitanje 1) bi li imalo smisla probati s nekim ruterom + innbox u bridge mode?

Pitanje 2) bi li Huawei B535 bio adekvatno riješenje za takvu primjenu, pošto su hvalili taj 4G ruter a ima i jedan na tržnici?
mkey je offline   Reply With Quote