Citiraj:
Autor Kruno M
Tako da je Makita precjenjena kako god okreneš.
|
To je opet generaliziranje da ne valja cijela kompanija i njihovih 500 proizvoda na osnovu toga što je vas potrefio jedan defektan primjerak.
Ljudima se pokvari i novi Mercedes... to ništa ne znači i zato je jamstvo i izmišljeno.
Treba i to gledati, da proizvod ima dobru podršku i da se jamstvo što prije riješi, to pogotovo vrijedi za firme.
U Njemačkoj Bosch ima neko brzo jamstvo od 24 sata, znači ili popravljaju ili daju novi alat i peglaj dalje.
No dobro, brendova ima hrpa i svatko neka kupuje što želi, ne bi ni sam kupio nešto što mi je jednom crklo, to je razumljivo.
Inače, treba znati i rukovati s alatom, u nekoliko firmi sam vidio da je to užaš što se toga tiče, jer svi razmišljaju - nisam ja kupio, firma je.
Više ljudi koristi isti alat, svatko na svoj način, alat se baca gdje stigne, nitko ga ne čisti, ljudi ne znaju razliku između PH i PZ bita, koristi se mala 10.8V akku za teže poslove jer je "lakša za ruku" i
obavezno na svim akku bušilicama je brojčanik okrenut na bušenje iako se zavrču vijci u drvo.
Znači gubi se smisao kvačila, trpi motor i baterija ali to sve nikog nije briga.
Uglavnom ima svega, ali evo ako bi morao jedan brend izdvojiti kao pouzdan onda je to Metabo, istina, to nije baš hobby i nisu jeftini.
Stvarno se ne sjećam da sam čuo loša iskustva s njihovim alatom.
Ali kako rekoh, ima tu puno faktora...