View Single Post
Staro 14.02.2021., 16:48   #5182
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Simola992 Pregled postova
Kako doci do tog majnera..molim za neki link..
www.helium.com pa klikni gore mine

samo čeka se batch minera sad tek za četvrti odnosno peti mjesec.

... @ Smelly ... koliko sam vidio indoor je običan adapter 5V (ili 12?) , outdoor je 12-48V PoE , potrošnja kažu 15W max.

@ siloman ... kao što rekoh izgleda da se više tokena dobiva ako je više hotspota u krugu jedan drugog, odnosno ako jedan drugom mogu biti witness, a za to moraju biti na minimalno 300 metara udaljenosti, a opet loviti jedan drugog (takozvani sweetspot)... što očito u zg baš i nije slučaj... vjerujem da kad mi dođe da ću naći lokaciju gdje ga mogu staviti da lovi ova dva na Banderovu ili ona 2 na Vežici... pa onda bude puno više tokena zbog rješavanja challengea.

Inače koliko sam skužio, stvar radi trenutno sama za sebe, odnosno još nema konkretnu namjenu. Znači Helium kao mreža još je u nastajanju, odnosno radi se na pokrivenosti signalom, a tek onda će ići "u produkciju" odnosno HNT tokeni će se dobivati od potrošenog internet prometa umjesto od tih challenga. Za sad tokeni idu sporo jer nema dovoljno uređaja. Budemo vidjeli, po meni se isplati riskirati tih 300 eura, to je pol jedne grafičke, a možda ROI stvarno bude par dana. Vidjet ćemo

BTW . koliko sam skuzio isto tako, ti tvornicki mineri su zapravo raspberry pi sa lora hatom, dakle u osnovi sam proizvod je blizu tih 300 eura tako da ako sve i propadne, vjerojatno ce se moci iskoristiti hardver za neke svoje projekte.

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 14.02.2021. u 16:59.
dakky je offline   Reply With Quote