Citiraj:
Autor thunder11
Momci, postoji li kod nas aparat/uređaj tipa smart plug-a ili sličnoga koji ima opcije automatske obavijesti u slučaju nestanka struje?
|
Ja ti to imam riješeno preko APC UPS-a koji je spojen na Raspberry. Raspberry ima na sebi domoticz i u njemu imam APC Voltage. KAda voltaža padne na nulu ja dobijam notifikaciju da nema struje. Nakon toga sam napravio da mi svakih 5min javi koliko imam "Time left" na UPS-u.
Isto tako mi je na UPS-u led traka koja mi je glavno svijetlo u dnevnom boravku i komad led trake koji je klincima u sobi oko TV-a. Tako da mi je to kao panik rasvjeta. Po principu da se automatski pali ako je ugašeno, a nestalo je struje. Uz uvijet da je TV(sonoff pow na tasmoti) bio uključen u trenutku nestanka struje (netko je kod kuće), ista stvar i kod klinaca u sobi TV je uvijet da pali led traku.
Ako su led trake upaljene ostaju upaljene.
Naravno da mi je sve na ups-u, router, raspberry i TV. APC SmartUPS 750, u ovih 5 godina mi se nikad nije desilo da je nestalo toliko dugo struje da mi je "legao" sustav.
BTW
Dali bi se to riješiti/iskemijati sa recimo sonoff mini, dva komada. Jedan je na UPSu drugi nije. Na switch kleme spojiš switch kleme od drugog minija. "upališ" mini koji je bez UPS-a, upali se i mini na UPSs. KAd nestane struje ugasit će se i UPS mini. Staviš notifikaciju kad se sonoff ugasi da ti pošalje. Sonoff mini bez upsa narediš da mu je stanje "zadnje postavljeno" prije nestanka struje, on okine opet sonoff mini na UPSU kad dođe struja i šalje notifikaciju

Kemija ajme, al trebalo bi raditi

(treba isprobati)