View Single Post
Staro 12.02.2021., 17:54   #8328
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Evo da javim dojmove vezane za Xiaomi Mi 10 Pro.

Dizajn:
Mobitel je jednostavno lijep. Bijele boje, sa rozim nekim odsjajem, savršen za ženu.
Ekran mu je predivan i vibrantan, definitivno nemam zamjerki.

Brzina:
Još nisam koristio tako brz mobitel. Kad ga koristiš, znaš da u rukama imaš zvijer koja te svaki put kad je koristiš iznenadi svojom brzinom.

Software:
Čim sam ga kupija, iša je unlock bootloadera. Budući da sam modder na njihovom forumu, ne moram čekati tjedan dana za otključavanje, već mi je instantno. Gore sam stavio stable miui.eu 12.2.
Nema nikakvih bugova, zasad, a već se koristi 3 tjedna.
Problema sa MIUI optimizacijom također nema, jer je custom ROM, pa je to minimizirano.
Po defaultu, nakon što instaliram sve aplikacije, upišem u search "battery optimization", selectam sve apps i kažem "No restriction". Time nemam problema sa ubijanjem aplikacija od strane MIUI-a.

Odlična stvar je što ima automatski call recording, između mora ostalih stvari koje taj software ima u sebi.

Kamera:
E tu je specifična priča.
Kad bih sumirao kameru u jednu rečenicu, bila bi: Kamera nije za average Joea.
Slike su fenomenalne, stvarno jesu, samo treba pogoditi fokus. A to zna biti repetitivan proces. Sa Google Camerom je to malo lakše, jer ima tracking, ali ni on ne radi savršeno.
Cura mi nema naviku koristiti tap to focus, pa on, budući da ima plitki dosta fokus, zna često otići u smjeru kojeg fotograf nije zamislio. No, jednom kad se to nauči, kamera je odlične kvalitete.
Osobno koristim P40 Pro, što je po meni najbolji mobitel ikad napravljen i smatram da ima bolju kameru od Mi 10 Pro, ali ovaj se dobrano približio P40-tki.

Baterija:
Odlična. 8-9h SOT. Žena koristi za praćenje glukoze u krvi, tako da je cijeli dan aktivna aplikacija za monitoring + bluetooth. Baterija joj traje u tom režimu nekih 2 dana, a S10e je umirao navečer dosta često.
Punjenje mobitela je smijurija, doslovno se napuni kroz 20ak minuta
stvarno blesavo.

Ako imate kakva pitanja, tu sam.