View Single Post
Staro 12.02.2021., 13:30   #1
devil_kc
geek.
Moj komp

devil_kc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
proxmox, virtualni pfsense, ht optika i maxtv

Pozdrav,

dugo me nije bilo na ovom forumu, stvarno dugo

e nego
selim se uskoro i planiram preslozit kucnu mrezu. u kucu dolazi ht optika i max tv. trenutno imam setup bez maxtv-a, ali s telefonom i zbog toga imam onaj ht ruter drek koji koristim kao modem preko kojeg pcengines apu3c4 ruter sa pfsenseom spaja se na mrezu preko pppoe. i to za sad ok radi, ali posto imam doma 500/250 link taj ruter se muci s tim jer pf single threaded etc etc.

Sad kad se preselim planiram ne uzimat novi ruter(iako sam gledal rb4011) nego bi fino uzeo 105E tplink, u njega zakacio ont, 3x elitedesk 800g1 koji imam kao proxmox cluster, napravio bridge na vmbr port i na taj cluster stavil pfsense vm da bude kucni ruter. bas sam gledal, sa trenutnom setupom(dual core, 2G rama) bez problema hendlam gigabit sinhrono dok na pcengines dobijem s pfsense jedva 300mbit.

No uglavnom, zanima me dal je neko slagal kad ovakav setup i ako je jel to doable? problem mi je kaj svaki od tih elitedeska ima samo jednu mreznu pa treba majmunirat s mutiple tagovima, al neka bit ce i to nekak i guess.

dalje - maxtv - kak bi to slagal? dal samo ont -> 105E -> moj switch(css326)i na njemu tagiram port i onda na tv je ok? ili treba jos tu nekaj majmunirat?

Thanks.

ako treba kaj pojasnit samo recite. mozda sam nekaj previdel u setupu