Citiraj:
Autor Green_FanBoy
Ekipa jel ima još netko problema sa statičkim elektricitetom na Ikea Markusu? Ja doslovnom imam osjećaj ko da je na struju spojen....
|
Citiraj:
Autor buljo
Pocni kupovat pamuk only obleku 
|
Nema to veze sa oblekom koju imaš na sebi. Radi se o presvlaci na tom stolcu i mnogim drugima, nisi jedini, i ono najbitnije a to je SUHI zrak koji prevladava u zimskom periodu.
I ja sam prije mj. dana dobio toliko struje od svojeg stolca da to nije ni smiješno više (je ali dobro), i pogledao par videja i svi preporučaju, povisiti vlagu u prostoriji.
To sam i napravio na način da sam kupio OVLAŽIVAĆ zraka.
Inače imam u svakoj prostoriji mjernu stanicu i točno se vidi kada padne vlaga ispod 40% odmah počinje "pikanje" sa elektricitetom, bez obzira na sotlac, čim se negdje na neku plastiku očešem, odmah se "ispraznim" negdje usput

Jako iritantno. Ali ako održavate vlagu iznad 40% onda se to smanji ili skroz eliminira.
Samo preporuka, u ovlaživać stavljati isključivo destiliranu vodu jer ćete inaće imati drugi problem, a to je prašinu od kamenca koja može pridonijeti uništenju elektičnih komponenti.
Još jedna stvar, ako imaš radijator kojeg koristiš u sobi, na njega stavi namoćeni ručnik na vrh i eto ti ovlaživaća.