View Single Post
Staro 10.02.2021., 15:15   #6
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U principu tražiš / želiš neki firewall / proxy kao šta su OPNsense, pfSense i sl.
Poželjno je da je to odvojeni uređaj jer zahtjeva svoju pamet i nekakvu hw snagu da to hendla.

Kakve opcije ima RT-N56UB1 (vidi manual) za to ?
Što se tiče postavka routera, jako je siromašan, ima neke AICloud opcije što se tiče sharinga i tu priča prestaje.

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ako ti router ima mogućnost da upišeš DNS servere unutra, stavi adrese od my.nextdns.io, napravi tamo account i u accountu podesiš sve kako želiš, možeš dodavati ad filtere i svašta nešto.
Klijenti onda dobivaju podatke o DNS serveru preko routerovog DHCP-a, znači postavke lan adaptera staviš na automatic i ćao.
DNS ne mogu postaviti na bnetovom routeru, a budući da mi Asus radi u AP-u, onda ni to ne ide, tako da mi to isto otpada u trenutnom setupu.

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Što ne bi Sinologija trebala po defaultu podržavati docker kontejnere?
pihole u kontejneru i udri.

Adguard DNS servere u routerima isto koristi ekipa dosta: https://adguard.com/en/adguard-dns/overview.html
E sad si mi da razmišljati.
ništa, idem viditi šta radi taj piHole, pa pokušati tu složiti filtriranje.
Synology ima firewall, pa mogu eventualno preko toga složiti da mi se dinamički updatea iptables sa nekog Adblockera, što bi uključivalo skriptiranje.
To mi je bila predzadnja opcija.
Ništa, prvo kreniti sa pihole, samo trebam vidjeti koliko će synology podniti, ima samo 512 MB rama.