PA fenomen zakupljivanja rigova mi nije nikad bio jasan..koristim i NH i MMR za rentanje.
Jos mi je bilo jasno kad mi uzme covjek u rent jer ima svoj pool pa da mu pool ipak ima nekog minera da ti 10 20% vise od trenutne cijene CN-a coina.
Onda mi je bilo jasno i kad netko uzme rig jer je napravio vlastiti shitcoin pa si ga rudari prije nego ga izbaci na neku burzu itd...
al ovo s ETH-om mi nije jasno jer ak imas 100E sto uzimas moj rig a ne direkt eth?
ok na MMR uzmes RIG na 20 dana i plate xxx za 1Mh i racunaju da ce eth ic gore pa nakon 10 dana ETH kosta vise 50% odnosno padne DIFF i eto mu zarade. Al vlasniku riga uvjek ostaje opcija da kaze da mu je rig krepal pa ga uvjek moze sjebat ak bas tolko naraste cijena eth-a ili tolko padne DIFF.
Sve u svemu ja ne zelim cekat 0.05ETH-a(i to je bilo do nedavno 0.1eth) za isplatu nego zelim isplatu cesce i zelim BTC a ne ETH. to mi NH omogucava i meni je trenutnih 65$ za 10 vega dovoljno. Ak netko ima negdje vise samo nek izvoli al kao sto rekoh NH ne uzimam 15% . To je laž bez obzira sto pisalo na nekom kalkulatoru kojeg ocito NH ne placa pa zato i pokazuje 15% manje od ostalih.
najveci problem NH su odbijen dionice. slabija veza - veci ping i odma je reject.