Evo ljudi radim u školi i kako su došli novi laptopi krenem klonirat ravnateljici računalo.
Klonirao sam win 10, sve particije sa običnog HDD-a na SSD. Reko idem krenut sa AOMEI. Krenem radit bootabilni usb, ali nakon završetka procesa na usb-u nema ničega!!!! Prazan USB.
AOMEI također nije mogao nikako skužiti NAS skojeg imamo.
Nakon 3 sata zafrkancije uspio sam sa macrium, no ispalo je da joj disk ima bad sectore. Kasnije je rekla da joj se laptop svako malo ledio tokom dana...
Nakon chkds /r premjestio je i sektore i sve 5. Otišao cijeli dan.
Danas ujutro krenem restore, završi ga, ali laptop lenovo mrtav, tj baca na izbornik i nudi mi
1. windows boot manager
2. pxe over lan
3. usb boot ili tako nekim redom.
Uglavnom kao da ne vidi disk, vidi naravno ssd, ali ne vidi uopće particije.
Već sam radio s AOMEI i sa marium i uvijek sve uspio riješit, ali prošlo je godinu, dvije od toga. Nije mi jasno što ga sad muči?
Opet dignem mašinu sa macrium usb-om i krenem radit fix boot problems. U prvom koraku prepozna win 10, ali mi se čini da je prepozna usb na kojem je win 10 PE jer je particija G. A to bi bila od usb-a, jer zadnje slovo na ravnateljičinom disku je bilo E.
Već me čudno gleda jer stalno je neki problem.
Nije prvi put da ovo radim, već sam klonirao 50 računala preko AOMEI servera, ali i sad macrium preko shared drive i sve je uvijek šljakalo. Čak i sa intel na amd.
Mislim da je problem što nije stavljena aktivna particija (zar nije to posao programa??) i da sam to jednom preko cmd-a riješio. Samo me malo sad plaši što macrium uopće ne vidi particije.