View Single Post
Staro 06.02.2021., 12:17   #8924
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Zen3+ zvuči realno, no ovo za zen4 i zen5 zvuči bolesno ambicozno po pitanju IPC-a
No svaki put su uspjeli do sada
Da, to sam i ja pomislio za zen3+ iako neki tvrde da je preoptimisticno ocekivati toliki skok - mene osobno nebi previse iznenadilo...
zen3+ sa 4-7% IPC boosta zvuci potpuno realno jer leakovi govore da je skok manji nego sto bi novi node donio ali s druge strane veci nego sto je zen+ donio u usporedbi sa zen1, to mi zvuci ok...
zen4 je jos daleko ali spominje se IPC porast od 25% na vise u odnosu na zen3(+), cak mi ni to ne zvuci prenategnuto prvenstveno zbog novog nodea (n5), vecih taktova koje isti donosi i ovog leaka:
Citiraj:
I was told from a trusted source that a Genoa engineering sample (Zen 4 server chip) was 29% faster than a Milan (Zen 3) chip with the same core config at the same clocks
Ako uzmemo ovu izjavu zdravo za gotovo, meni je logicno da se tih 29% dijeli ovako: 25% ide na IPC a ostalih 4% na n5 node i taktove jer ipak se radi o serverskom cipu di su taktovi konzervativni.
Pretpostavljam da ce im prioritet biti IPC i ucinkovitost/potrosnja vise nego taktovi. Na desktopu ta razlika moze biti nesto i drugacija s obzirom na standardno vece taktove ali sumnjam da ce n5 doniti
generalno puno vece taktove u odnosu na n7, mozda all-core dignu 200-300 mhz zbog manje potrosnje no single-core boost taktovi bi mogli solidno porasti...