View Single Post
Staro 05.02.2021., 13:40   #873
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
rađe b315 jer mu možeš ručno zadati frekvenciju. nema agregacije, ali možeš izabrati band koji je manje opterećen.
zte radi to automatski, neznam na kojem kriteriju osim jačine signala.
Kužim. Nisam ekspert pa bih molio pomoć kako doznati koji je band manje opterećen? I generalno s čime da testiram snagu 3g/4g signala (pa da na to mjesto stavim modem)?

odlučio sam koristiti mikrotoika za lan i wifi a flatbox-ov ruter/modem samo kao modem
Citiraj:
Autor exzzy Pregled postova
Da, pogotovo ak ces vanjske antene stavljat. Ja sam sa zte imo nekih 5mbita, sa b315 na 800mhz i vanjskim 20-30. Al ak kupujes ja bi rade uzel 535 ili 525
ma ne kupujem. Imam ZTE od A1 a brat ima Huawei od Tele2 koji više ne koristi pa razmišljam o testiranju no reko da prije pitam znalce čisto da ne izmišljam toplu vodu

EDIT:
nego, obzirom da sam kupio ZTE uređaj od A1 i on svoj od Tele2, jel se isplati flashat ih sa originalnim firmwareom da ih se otključa? Jel postoji moža neki openWRT/tomato-alike custom firmware za te ruter-modeme?

EDIT#2
I što je na kraju ipak kriva informacija da su vanjske antene na ZTE mf286r samo za wifi a ne za 3g/4g? Koliko čitam, onda bi neki najbolji setup bio da se na Huawei/ZTE isključi wifi te ih se spoji LAN-om na drugi ruter

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 05.02.2021. u 13:49.
telefunken je offline   Reply With Quote