View Single Post
Staro 04.02.2021., 13:33   #732
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
TELE2 ili ti po novom "Telemach" postavljati ce svoju optiku i smjestati u vanjske ormarice, slicno kao sto B.net (A1) ima svugdje postvljen coax - kabelski razvod, optika do velikog ormara usred naselja pa do zgrada manji ormarici i iz njih coax, ako moze "Telemach" zasto nebi mogao i A1
Mislim da si si upravo sam odgovorio na pitanje. A1 već ima razvučen coax tako, Telemach nema ništa.

Sad bi A1 morao izvlačiti staru opremu (koja više nije aktualna), pa naći nove lokacije za vanjske centrale, koju BTW, nisu nimalo male, HT optička centrala za 2000 niti ima oko 15 kvadrata punih ormarića, razdjelinka, panela i ostale opreme. I još nabaviti onda komplet novu opremu. Pa to ne bi bio ormarić, to bi bio cijeli kontejner negdje. I onda, bi trebalo sve postojeće niti rezati, nadoštukavati i vući do te nove lokacije.

I što bi A1 dobio time? Gotovo ništa. Ljudi koji će prepoznati razliku između 200/20 i 200/100, ili 500/250 u Hrvatskoj ima jako malo. A onih koji će biti spremni i platiti tu razliku je još i manje. Šačica entuzijasta i onih kojima je to struka.

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 04.02.2021. u 13:41.
Exomaniac je offline   Reply With Quote