Evo mene opet sa svojim viđenjima-komentarima. Ako sam dosadan javite nekako direktno indirektno ja ću shvatiti.
Situacija 1: Reno se uzletao, traži kupca za 2022. Obletao oko Alfe, otpilili ga, isti slučaj
sa Wiliamsom. Isto se dogodilo. Drug Brko ga mislio uvaliti RB-u ovi ga otpilili. Sad nastaje problem: velika ulaganja a pratiš jedan tim. Problem prvi da li se to isplati, mene su učili veća serija manja cijena proizvoda, napraviš jedan kalup i izliješ 10 blokova motora ili 100 blokova motora nije isto. Drugi problem iako imaš novce i to stigneš pratiti, a imaš tokom godine pratiti parametre na samo dva bolida osuđen si na propast. Koliko samo Mercedesu vrijedi crkavanje npr motora na Perezovom bolidu prošle godine, radi povratnih informacija, mnogo!
Situacija 2. Pregovori oko zamrzavanja motora za naredni period. Navodno svi bili u Petak složni , a u Ponedeljak druga priča. Zakazali glasanje za 11.2 čini mi se. Šta je sad problem. Honda nije ni po čem iznad trenutnih proizvođača motora po perfomansama. Mercedes neprikosoven, Ferari se navodno vratio na stare staze po snazi, Reno u nekim granicama sa ostalim. Svi pile oko ušteda itd. a neće da potpišu.
Zašto, zato što se boje Red Bula kojeg interesuje samo prvo mjesto. Po meni sad je
situacija, pogotovo od strane Renoa "Neka komšiji crkne krava". Od toga nema nikakve koristi. Ostali Mercedes i Ferari su razumniji. Moguće riješenje, potpisati to
na idućem sastanku ili se polako početi osipati cijela F1. Ne bi mi ni malo bilo žao da RB izađe 2022.g iz F1 i da čeka nekog novog dobavljača motora 2-3 godine. Marko
navodno nema opciju B, ali bi volio da obezbijede sredstva za razvojno odjeljenje rebrendirane Honde. Ima velike nepravde u F1, ali vidjećemo uskoro šta će se desiti.
Moje mišljenje je da je RB zadnjih pola godine donio ispravne odluke i po pitanju vozača i po pitanju motora.
Trenutno mi se u glavi vrti još tema, ali će mo to u nastavku, izvolite sa komentarima.
Na kraju i malo humora

Ova situacija sa Hamiltonom me podsjeđa na ex-YU seriju, ide činimi se ovako:
" Đekna još nije umrla, a kad će neznamo"