Citiraj:
Kao što rekoh, sam sa sobom nisam znao kako ću bez ClearCMOS gumba iza na backplateu i Post-Code displaya. Na kraju, kao da ih nikad nisam ni imao A ClearCMOS se fino spoji na Reset button na kištri i eto ClearCMOS gumba, jer Reset ionako ne trebam 
Hvala hvala. I tu se posipam pepelom jer sam kenjao kako su te ploče siromašne iza, no 7 USB-ova mi je uvrs glave budući koristim, nebi čovjek vjerovao - JEDAN jedini. Hub od monitora i sve mi spojeno u monitor (Logitech Unifying receiver za miša i tipkušu, Dell soundbar, F710 receiveri 2x). Ponekad koristim još jedan port za svoj backup HDD kojeg spajam 2x mjesečno. A imam i na kištri naprijed 2x USB 2.0 + 2x USB 3.0. Na kraju, i više nego dosta 
I ima 6 SATA porta naspram 8 na C6H, ali imam "samo" 4 diska (uskoro 2 diska jer SSD-ovi idu van i ide jedan debeli M.2, ali otom potom ).
|
Da, covjek se brzo navikne na bolje usprkos nekim sitnim "nedostatcima". Meni osobno nebi falio ni Post-Code display ni Clear Cmos jer sa zen3 cpu-om ionako nebi previse prckao po biosu,
eventualno za "zategnuti" latencije rama (DRAM calc rulez

) al generalno sigurno manje nego inace dosad, bikoz auto oc + pbo = FTW (kako smo lako vremenom postali n00b oc'eri ha

)
Sto se tice usb-a, da - kad razmislim i meni bi tih 7 bilo sasvim dovoljno jer koristim 2 usb-a na monitoru, a za Sata utore se ne brinem vise ko nekada. Nekad sam trazio ploce sa 10 utora,
al danas bi pristao i na 6 bez problema jer takodjer imam "samo" 4 hdd-a, od kojih ce isto tako nadam se vremenom ostati samo 1 ili 2 max, ocekivano planiram ih mijenjati sa ssd-ima...
Inace, kad bi isao na upgrade izbor bi pao na jednu od ove 3 ploce: Giga B550 Aorus Pro AC, MSI MPG B550 Gaming Edge Wifi i ROG Strix B550 F-Gaming Wifi. Nikad mi se nije svidjao Bios layout od Gigabajta no to bi nekako pregrmio,
al onu narandzastu boju kad vidim

. Msi ima onako ok Bios i solidno izgleda, malo mi onaj njihov zmaj na heatsinku kvari pogled na inace solidnu plocu, al kad vidim onaj prastari ps/2 utor iza na i/o shieldu takodjer mi dodje

.
Poanta ove price je, sve mi se vise i vise svidja ta tvoja Strixica