View Single Post
Staro 01.02.2021., 20:06   #883
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Lijepo me jučer izvozao unlink.

Inače nemam naviku redovito raditi shutdown (obično svaka dva tri tjedna odradim update i reboot, inače stand by). I kuka jučer ubuntu da fali mjesta na sistemskom disku. Rekoh, pa gdje su svi ti GB i GiB; otkrijem da snap čuva više starih revizija (maarš), lbry čuva ohoho bloblova za sheranje (s 8 skratim na 4) i sve skupa oslobodim jednom 10GB. Nedavno kada sam micao androdid studio i krdo drugih aplikacija isto koliko sam oslobodio.

Prođe pola sata, opet kukulele, fali diska. Onda nađem na netu kako unlink pusti file dok postoje handlovi na nj (nije mi jasno nikako zašto bi neka arhiva imala open handle iz neke aplikacije), pa konačno bude file obrisan po restartu. E, nismo se tako dogovorili

Sada malo bauljam pa pokušavam povezati brojeve iz raznih izvora, i tu ništa ne odgovara. Jedino vjerujem gpartedu, ovo ostalo niti razlika u GiB <> GB ne pokrije.

https://i.imgur.com/vOfPea5.png

NB: Sve aplikacije na ss su pokrenute sa sudo.

BleachBit kaže da može osloboditi kakvih 450 MB (uglavnom apt). Kojim načinima se može dobiti uvid u cjelokupnu situaciju koji bi zadovoljio jedan umjereni OCD poremećaj Nije da svaki bajt mora biti na broju, i MB će biti OK.
mkey je offline   Reply With Quote