Citiraj:
Autor jp_rv
kvaliteta izrade, ako je m570 bio loš, ovo je još gore. kao prvo estetski - vide se svi spojevi plastike, baš crta, umjesto da je iz jednog komada kao na m570.
|
Stavljam sliku malocas uslikanu, s onima koji su mi pri ruci:
Nazalost, sve manjkavosti koje si nabrojao na temu MX-a i M570, spadaju u prije spomenuti problem kontrole kakvoce koju Logi za trzista i revizijama isporucuje. Modeli na kojima pise samo Logi, su revizija 3, a imali su ih po onme sto sam iscitao 4 sve skupa. Ta zadnja ima neusporedivo finiji scroll kotac, doduse ne daje verifikaciju bilo kakvim zvukom, osim tiho hrapavim zvukom pokreta. Dok ima M570 koji kao da idu po brus papiru dok se pomicu. Zadnji znaju imati senzorski problem, cudnih horizontalnih prekidanja, posebno kad imas vise od tri monitra, jako iritantno.
MX ergo sam prvi valjda probao koji je usao u Germaniju, u ducanu, bio je izlozen za testiranje i bas je vidno kvalitentno bio sastavljen. Sto je zapravo porazavajuce naspram onoga kako opisujes svoj primjerak. Porazavajuce oscilacije u kvaliteti.
Kasnije sam ga kupio sebi, da se malo sazivi da dobijem dojam, ali nije legao. Polozaj i podesavanje, kad god sam uzeo M575, primjerak kojeg sam kupio nakon, niti minute ne ostavljaju da mi bolje lezi.
S druge strane
velika je stvar da je Logi uopce revidirao postojeci i jos izbacio novi model. Jer do koje godine unazad, kad god sam pitao (a nisam jedini) o novim modelima, dobivao sam mlake i neodredjene odgovore.
Citiraj:
Autor xlr
|
Probaj jednom prilikom noviji M575.
I oni koji misle da se track ne treba cistiti - itekako ga treba cistiti. Katkad me podsjeca na mehanicke miseve od Amige, a bas od tada sam i poceo koristiti prve trackball uredjaje od Logija. Nekad se staklo senzora mora stapicem malo pocistiti, posebno kod onih koji nisu koju godinu ocistili unutra. Jer rotiranje kugle u velikoj prljavstini, moze ubacivati, dok ne shvatite da je unutra mala krpica od prljavstine. Naizgled minorna okom, ali cim ju maknete kugla prodise preciznoscu. A imate i kojekakve ideje na temu lubrikacije po webu,koja i postojecu kuglu ucini jos ugodnijom.
Hvala na
poveznicu iz teme m570/m575 teme, zanimljivo da pretrazivanjem nisam nasao.
Ostaje mi upitnik za model Elecom Huge trackball. Toliko razlicitih misljenja nisam jos procitao, a bas bi ga volio testirati.
...