Auto update je po defaultu ugašen, bar na kontroleru V.5 i V.6, kak je bilo na V.4 ne sjećam se pošto je bilo davno.
http://www.imagebam.com/image/2fb5ab1368349413
E sad je pitanje ak si stavio update na APu, da si možda slučajno kliknuo i na switchu, ako imaš divajsove na list vieweu jedno je ispod drugog...
Pošto već pričamo o ove dve opreme da pitam vas mikrotik majstore, kaj bi napravili tj kak fixat onaj problem koji sam imao sa ona dva APa?
Dakle AP1 ima stariju verziju FWa, AP2 ima noviju verziju FWa, netko je resetirao AP1. AP1 je ponovo podignut i htio sam napravit maltene clone postavki sa AP2 na AP1, što ne da zbog starije verzije i logično je da je tako.
E sad meni se AP1 nikako nije htio spojit na server da nađe/skine zadnju verziju FWa, jednostavno je napisao da nemre doć do servera, dok drugi na istom switch uredno veli da postoji novija verzija.
Također sa 3 kompa linkovi za ftp uredno bivaju pingani, jedino taj AP1 ne želi to učiniti. Naravno da sam masu postavki, od ručnog unosa, do gašenja firewalla isprobao, skupa sa x savjeta kaj mi je gugl dao...
Kak bi vi to riješili?