View Single Post
Staro 29.01.2021., 17:45   #450
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pogasi servise koje ne koristiš, ostavi si winbox pristup iz LANa i eventualno SSH. Ostalo ne treba.
Koliko se sjećam, meni je za od nule trebalo 2 popodneva da si složim kompletno to što si nabrojio, od modema u bridge, wireless mreže, LAN klijenata, firewall, port fw i ostale servise.
Tako da nije strašno za podesiti ako se ima neko osnovno predznanje. Poslije bude dosadno kad sve proradi, ne moraš restartat, ponestane ideja za tweakanje i tako...
Vezano na slabi wireless, da, dobar je kao router, slabiji kao AP
Iako osobno nisam za takvo rješenje iz više razloga: badava jak signal sa strane routera ako je klijent slabašan (npr. mobač iza 3 zida), itd. Možda bolje rasporediti negdje neki dodatni AP ako mtik ne pokriva cijeli prostor.
Možeš iz terminala dobiti popis zemalja i odabrati neku koja dopušta veće snage signala, npr:
Code:
/interface wireless info country-list
/interface wireless info country-info "united states"
 /interface wireless info country-info "croatia"
Inače mališa routa sasvim dobro, koristim na optici 200/100, uz nekoliko LAN strojeva, android klijenata, nešto smart uređaja, VLANovi, dosta firewall pravila, sad pomalo uvodim i QOS preko njegovih queuea. Procesor jedva da osjeti. Čak i da zanemariš wlan, samo za routanje mislim da je hap ac2 isplativa kupnja. Ide navodno gore i openwrt ako nekome ne odgovara ROS.
c-shadow je online   Reply With Quote