View Single Post
Staro 29.01.2021., 14:53   #8918
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
nakon izlaska Zen2 cekao sam 3 mjeseca prije nego je trziste uopce skuzilo koliko je AMD bolji, ali otisla je gore tek nekih 10-15%. tek nakon 6-7 mjeseci je pravo porasla.

tako da nista novo. analiticari samo gledaju brojke i ne vide zasto bi AMD imao YoY 100% rast kad se bore protiv u njihovim glavama "prejakog i najboljeg Intela".

12 mjeseci im je trebalo da skuze da AMD preuzima serverski dio kolaca ..mislim sta rec
Umah mi je lakše, mišljah da sam samo neuk pa ne razumijem te veleumne analitičare, ali da iritiraju ... više i od Windows updatea.
Većina njih od svih tih grafova, koeficijenata, omjera ne zna ni što AMD proizvodi pa onda još krenu u nekakve analize proteklih godina ... AMD danas je prema AMDu iz 2010. ili 2016. potpuno druga firma, nikad nisu imali ovakvu dominaciju u tehnologiji, ni u doba Athlona iako su prvi prešli 1GHz, izdali prvi dual-core i 64-bit x86 CPU.
Šteta samo što to nije dovoljno jer su financijaši pretvorili burzu u kockarnicu i kladionicu.

Sad bi još pohvalio marketingaše i bankare sa njihovim "proizvodima" ... ali da ne odem offtopic, mislim da dionice i dalje imaju potencijala.
Btw., jel ima kakav popust za nas što smo kupili prve Ryzene u 3. mjesecu 2017. ?
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote