View Single Post
Staro 29.01.2021., 11:01   #227
MisterX021
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Dakle ovako…
Imam doma Siemensa SX763, ZTE (na kojemu radi pravi admin login, te je zgodan za hm... dosta toga saznati i otkriti), oba Speedporta (724 i plus) i konfig file sa svim podacima nije problem.
Sve to imam odavno izvučeno (SIP podatke, IP od servera, MAXtv VLAN 1500 i sl.).
Jučer sam za provjeru ponovo sve „izvukao“ sa Speedporta 724 koji je trenutno u funkciji.
Oko toga nema(m) problema i to bih riješio lako. Pogotovo što na forumu ima naputak što i kako upisati za net i telefoniju.
Međutim MAXtv nisam našao da itko spominje pa zato i pitam. Po nekakvim informacijama sa neta to baš i ne ide, tj. preko UI nema potrebne opcije za podesiti, a ovo preko backup filea mi je nekako „too much“ za nešto što moram unaprijed platiti, a na kraju možda i ne uspijem podesiti.
Nezgodno mi je uzimati Fritza (original verziju moram unaprijed platiti a Iskonovu mi je nezgodno posuđivati pa „rudariti“ po njemu. Pogotovo ići na nekakav firmware update i sl.).
Zato i pitam ako itko zna?

@Blagus
Za TV treba samo bridge između IPTV VLAN-a. Bojim se upravo ovog „samo“… može li se to izvesti osim rudarenjem preko backup filea.

@mann
Znači Iskonov 7590 nije brendiran kao od T-coma sa zaključanim opcijama i bez pravog admin pristupa? Ako sam dobro shvatio to je „obična“ prodajna verzija?
Nisam se nikada bavio Iskonom pa ne znam koliko su slični T-Comu s obzirom da su, koliko znam sada jedna firma. Mislim da su im infrastruktura (i postavke) s obzirom na spajanje iste ili slične.
Ovo razmišljam u smjeru uzeti njihov Friz pa preko spomenutog „provider dropdowna“ odabrati Iskon, pa kada wizard sve podesi probati taj file editirati na T-COM (SIP IP-ove VLAN 1500 i sl.)

Ako razmišljam u pravom smjeru… onda sam postao skloniji uzeti Iskonov.

Ideja da netko tko ima sve podešeno na Fritz-u 7590 ustupi svoj backup file (nakon što ukloni username/passworde) je hvalevrijedna, pa evo… ako ima koji dobrovoljac za takvo nešto.. bio bih zahvalan.
MisterX021 je offline   Reply With Quote