izgleda zanimljivo, čini mi se da projekt ima potencijala.
Inače nakon vikedna i razmišljanja o playeru ipak sam uzeo X96 AIR. Gledao sam si, što uzeti, novci nisu bili problem. Dam li 300 ili 750 za player koji ću koristiti par godina, tako mi je svejedno. GT King ima jak hardware, Core elec radi out of the box, super podrška i sve ali s druge strane netflix nažalost ne ide u 4k, dok je i 1080 neka kemija da proradi koliko sam skužio. Isto tako na par stranih foruma sam vidio da niti GT King nije imun na bugove, propuste u proizvodnji, koje proizvođač skriva kao zmija noge. U globalu je to super proizvod i od svih kineza je definitivno najbolji. Ali gledam što meni treba, gledanje jednog filma na 2-3 tjedna, za to mi je i x96 dostatan čak i overkill u nekim segmentima.
Ugl, naručio sam X96 i došao mi je iz češke za 3 dana hp exom. Uzeo sam model 4/64 i došao mi je model P3. Testirao sam box i zaista dolazi sa gigabit LAN-om. Imam doma optiku 200/100 i preko kabla mi skida sa 180 mbita
Preko 5GHz mreže i premo 2 zida, skida 140 Mbita što je za takav box i za tu cijenu vrhunski rezultat.
Mali problem sam imao sa Coreelecom, nije htio bootati ali sam skužio da je do SD kartice bilo. Imam Verbatimovu class 10 16GB i s nje nije htio bootati. Neka no name 2GB radi uredno. Ugl sve sam posložio, daljinski radi, pali se i gasi sve sa daljinskim, uredno sve zasad radi i nemam prigovora. Još samo moram podesiti prednji display da radi iz eleca, treba VFD podesiti, s time se moram igrati. Ima upute na netu ali sinoć nisam imao vremena.
Eh da, mali bonus, u kutiji sa boxom su došla 2 (dva!) identična daljinska

Vjerojatno je ili zajeb prilikom pakiranja ili im se često kvare pa šalju odmah dva komada

Sad sam se sjetio, box dolazi sa punjačem za UK i samo ubace onaj travel adapter unutra. To mi je bio minus. Sva sreća da sam za stari nexbox naručio 3A 5V adapter koji je za EU i s njime odlično radi.
Sve u svemu jako sam zadovoljan kupnjom, box super radi, ima sve kaj mi treba i cijena je vrhunska. Istina ne izgleda cool kao GT king, ne može vrtiti igre kao king ali za igre imam Plejku tako da mi taj dio nije niti bitan. Važan mi je Elec i taj dio radi odlično.
Ako nekog zanimaju još neke sitnice, slobodno pita tu pa odgovorim kasnije.
EDIT: Coreelec radi 100% kompatibilno s ovim boxom. Daljinski radi, GBIT LAN radi, WIFI 2,4 i 5GHz radi, bluetooth radi, i danas sam (konačno ulovio malo vremena) upogonio i display naprijed (sat). Tako da je box 100% kompatibilan, dual boot radi, moja preporuka za kupnju ovog boxa. Jedini minus je kaj malo izgleda "jeftino", plastika i izvana. Ali mali radi za 5+