Citiraj:
Autor Pupo
Ma ok to.
Mene više brinu rupe na vratima za pante, pozicioniranje istih, i rupe za tiple i šarafe. To neznam di se upisuje u tablicu njihovu.
Ili jednostavno moram otići tamo i oni mi slože listu za rezanje po mojim naputcima?
|
Ništa ti oni neće slagat, ti dolaziš tamo s gotovom listom koju diktiraš. Ako trebaš rupe za pante, kad dođeš do stavke koja treba pante, kažeš dvije rupe za pante na dužu, ili kraću, koju već trebaš. Standardno je da buše 10 cm od vrha i dna. Ili kažeš gdje hoćeš.
Elgrad ne buši rupe za pante, ne radi utor za leđa, Iverpan i Sigma da.
Zadnji put su mi sfušali više stavki u Elgradu, jednu čak za 5 cm. Bit će da su dali klincima na praksi da idu na pilu.
Citiraj:
Autor Ziiky
Pa imaš alat za to. Nastavak na bušilicu.
Za standardnu širinu od 35mm bušiš na 20mm od ruba.
Zabušiš sve rupe, staviš sve pante, poravnaš na način da na stražnju stranu dvije ili svih panti odjednom, prisloniš vaservagu ili letvu (bilo šta da je ravno) poravnaš i onda fiksiraš šarafićima.
Za tiplanje isto imaš za kupiti kalupe, a mozes ih napraviti i sam.
|
Ja ne znam za koji se to tip panti fi 35 buši rupa 20 mm od ruba. Standard je 21,5 - 22,5 mm.
Kupi se šablonica u Schachermayeru za par kuna s prethodno izbušenim rupicama za točno pozicioniranje. Za tiple i ekscentre (minifix) šablona da valja košta malo više. Za 100$ čist solidna se kupi.