View Single Post
Staro 27.01.2021., 19:54   #27
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Sto se routera rice, edgerouter bi uzeo ispred usg-a, uvijek. Eventualno mikrotik, ali je dosta kompliciraniji za sloziti ako nisi radio s time.

Sto se ap-a tice, jako dobra iskustva imam s unifi uap ac lr modelima, ali nacuo sam da bi ubiquiti uskoro mogao poceti forsirati cloud accounte za kontrolere (citaj pretplate) sto je potencijalno sranje jer ne zelim nekom placati za to kao home user.

Eventualno bi razmislio o tplink omada kontroleru i pripadajucim ap-ima. Navodno su se dosta popravili, a cijenom su povoljniji od unifija te je kontroler lokalno smjesten (nema potrebe za cloudom).

Kao sto rekoh, ako ti malo zesce mozganje nije problem onda bih ti preporucio mikrotik ap-ove 😁
Obzirom na cijenu u odnosu na unifi, natrpas ih vise komada i opet dobijes istu, ako ne i bolju pokrivenost signalom i jos prodjes jeftinije.

Sto se switcha tice, uzmes bilo kakav managed switch i radis sto te volja. Ne mora biti neki uber skupi jer ako dobro poslozis firewall na routeru tada se ne moras brinuti za sigurnost opreme u lan-u.

EDIT:
sto se videonadzora tice, ili hikvision ili dahua. Unifi je i tu zasro jer su ukinuli podrsku za svoje snimace i jos kojesta.

Misljenja sam da se po pitanju tako nekih stvari treba drzati firmi kojima je to core business i koje ti nece kao unifi preko noci ukinuti podrsku za nesto sto si frisko kupio ili pak kompletnu liniju proizvoda jer im je to u nekom trenutku postalo neisplativo.

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 27.01.2021. u 20:19.
Cuky je online   Reply With Quote