Tema: Otkup zlata
View Single Post
Staro 27.01.2021., 07:19   #33
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Zašto bi bio? S tom opremom ideš na pijacu i cjenkaš se. Od normalne trgovine dobiješ certifikat o autentičnosti s opisom onoga što si kupio, od koga, tko je napravio odnosno iskovao, koliko ima čistog zlata, kolika je masa, serijski broj i na kraju krajeva, na neki način imaš dokaz da ga nisi maznuo.

Zlatnici nemaju serijski broj pa je i poanta certifikata s brojem za iste suluda. Ako te tješi isti je napravljen u dućanu na laserskom printeru. Isti je ispisan sa nekim handwritten fontom na 80g žućkastom papiru kako bi mirnije spavao. Ljudi koji znaju što kupuju taj papir neće ni pogledati već će tebe kao prodavatelja smatrati "jelenom"... Odnesi taj zlatnik npr. u Austriju kod nekog brokera pa će se lijepo nasmijati I ja koji nisam profić bi imao lijepu riječ za tebe

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Nisam to ni rekao, ali dobro dođu, pogotovo kada zlato vraćaš u trgovinu gdje je isto kupljeno. Ne moraju procjenjivati kvalitetu kao kada snaša dođe sa zlatnicima od prababe pa ti gledaj jesu li fake ili nisu. Nije sad da će ti oni podići cijenu kao kada šoderaš garantira da Golf V ima 50000 km.

Vaga, šubler, oko... To je postupak certificiranja za zlatnike. Sve ostalo je overkill. Dakle koliko sam upućen do sada nije nađena niti jedna dobra krivotvorina zlatnika preko pola unce, a drugo na što treba misliti je da je velika većina investicijskih zlatnika denominirana u nekoj valuti pa bi krivotvorenje iste podrazumijevalo i određene zakonske reperkusije kao pri krivotvorenju novčanica. Poluge su neki drugi svijet gdje su najviše u fokusu za krivotvorenje one od kile na više koje mi možemo u pravilu samo gledati ako isti pojam upišemo u google search.
tomov je offline   Reply With Quote