View Single Post
Staro 25.01.2021., 02:24   #632
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor BusMaster Pregled postova
Exclusive: AMD Ryzen CPU Allocation & Availability Update Q1 2021 – The Good, The Bad And The Ugly

Link: https://wccftech.com/amd-ryzen-cpu-a...ation-q1-2021/

Ovo više nije "The Good, The Bad And The Ugly", nego "Bad, Very Bad and Sucks-another year"...(( Taman kad su se koliko toliko stabilizirale cijene solidnih X570 i B550 ploča, odu svi procovi u pm.. i po ovome nema neke naznake da će bit bolje barem god. dana.. BTW, jel ima neko info što je sa 5600 non-X procom, ne vidim baš neke najave po netu?
to sam nekako pretpostavljao, iako sam early adopter u biti ne gubim na vrijednosti pa se "isplati" neki put i tako razmiljati ili kockati lol

Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
Pa krenulo je od njega di sam ja dao savjet da stavi 2T i postavi zeljenu brzinu. Nakon toga pokusavam te uvjeriti da 1T vs 2T ne cini razliku kao sto mislis i jos ti dam dokaz i opet teras po svome.

Ja sam uvjeren da na X570 1T vs 2T ne cini osjetnu razliku u praksi.

3d Mark Time Spy cpu test korisitm kao referencu jer taj test daje drasticno manji score ukoliko latencije postavim na 16 i vise...

Ako usporedis ova dva testa, vidjet ces da je razlika u benchmarku doslovno zanemariva i opcenito kad zavrtim bench memorije, rezultat nije identican svaki put nego varira u 1-2% no u "praksi" 3d mark daje otprilike isti rezultat.

Nista vezano za memoriju u biosu nije na Auto.
ja sam stavio na poprilicno visokih 3600 i 1T i latencije 15 i tako mi radi super

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote