Citiraj:
Autor fre@k
Ja ugradujem na nacin da ubacujem izmedu ploce za kuhanje sirovu gumu, nakon sto postavim i postezem s donje strane. Visak lagano skalperom odrezem i odvojim.
|
Prvo, hvala za korisne informacije i opširan opis.
Možeš malo pojasniti kakva je to sirova guma?
Ako sam dobro skužio, to staviš ispod ruba staklene ploče i onda izvana silikoniraš?
Ja sam tako silikonirao, ali nažalost tek kad je procurilo.
Citiraj:
Nakon toga "UVIJEK NOVI VRH" za silikon i sto tanje povucem, imam uvijek likvi s vodom zamjesan u klasicnoj prskalici kao za stakla, nakon sto poprskate po dijelovima di je silikon i povuces prstom silikon nece ostat na radnoj ploci. Gubite vrijeme na ciscenje, ljuskanje itd. Ima za kupiti u 95% trgovina s vodoopremom silikonski profil za silikoniranje, sva 4 kuta imaju drugaciji profil jedan mora odgovarati.
|
Ovo nije problem, kupio sam već odavno set nekih plastičnih profila za silikoniranje, ima raznih i dobro su mi poslužili za recimo oko kade kad sam mijenjao silikon.
Citiraj:
---------------------------------------
Impregnacija iverice i bilo kojeg drugog drveta moze se odraditi na nacin da uzmete D3 ljepilo, konkretno koristim Kleiberit 303.0 i zamjesam ga s 20-30% vode , ovo ljepilo nije vodonepropusno vec stvara nakon 2 sloja dovoljno vodoodbojan sloj, da nakon sto voda dode na njega nece povuc u sebe.
Opcija broj dva bi bilo bilo koje D4 ljepilo, ili Kleiberit 314, nesmetamu nista voda, temperatura, promjene toplo hladno, netreba se mjesat i razrijedivat
https://www.kleiberit.com/fileadmin/...icht_GB_US.pdf
U dosta uputstava pise da se prode silikonom, nije nista lose ni na taj nacin samo je kasnije zajeb*ncija skidat silikon dolje ili nedaj boze ocistiti od masnoce, ako ide ljepilo udaris 2 min smirglom rubove ponovo namuljas i nek te bog veseli
|
Za ova D3 i D4 ljepila prvi put čujem, ali očito to znaju ljudi od zanata

Idem u drvni centar to potražiti da vidim jel ima u kakvim manjim pakiranjima. Htio bi nešto da se malo uvuče u drvo, ali da ga ne napuhne. Silikon bude ostao na površini i čini mi se da bi morao biti na debelo da ima efekta.
Citiraj:
Frezanje utora da upadne ploca unutra je iskreno "zaje*ancija" iz ruke se moze odraditi preko granicnika i slicnih stvari. U pravilu s dobrim glodalom nebi trebalo doc do problema no realno sigurno ce nesto poc po zlu.
Konkretno nije cijela povrsina jednaka pa nek malo jace pero na glodalu uhvati otkinit ce vise nego sto treba. U ovakvoj primjeni se koriste glodala s "DOWNCUT" konfiguracijom gdje materijal prilikom rezanja tiska prema dolje, ukoliko koristite "UPCUT" vuces sve s donjeg dijela prema gore i onda dolazi do izbijanja iverice i krzanja.
https://www.youtube.com/watch?v=seAmL6mtqgM
|
Toga se bojim i zato sam i išao pitati tu kad ste se raspisali kako ugrađujete kuhinje