View Single Post
Staro 23.01.2021., 16:10   #4225
picajzla0707
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ti bi u svakom slucaju dizao paniku .
Da je AMD izbacio 5600 sad bi se bunio, dizao paniku, galamio jer ga nema nigdje za kupiti, paper launch. I kad bi ga negdje bilo za kupiti bio bi 500-600-700 kn više nego što je MSRP pa bi opet dizao buku i paniku.

Intel ima sreće pa imaju veliku zalihu ovih jeftinijih procesora pa ni cijena ne idu gore.

I onda je tu 10400F koji je odličan CPU i možeš ga odmah kupiti i nije skup .
ne bi dizao nikakvu paniku, nit je dižem, jednostavno mi se zgadila grabež i valjda mogu iskazati svoje nezadovoljstvo
druga je stvar što neki slegnu ramenima na svaki lopovski potez tih kompanija, pa im moj rant izgleda kao dizanje panike

asus b450m tuf pro sam lani ciljano uzeo za dječji komp sa g2400 i zbog mogućnosti nadogradnje na tad još najavljivanu 5xxx seriju, konkretno 5600
- klinkama je taj apu bio dovoljan tada za simse, spore i par laganih igara koje gejmaju, meni je ostajala mogućnost nadogradnje na jači 5600 pa njima prebacima svoj i5 5690 i grafu ili njima prebacim samo svoju grafu i sebi slažem skroz novu konfu

druga stvar je ova nestašica, kažeš intel ima sreću pa ima zalihu, pa jebiga, da je amd ostavio trećinu proizvodnih kapaciteta za procesore i oni ne bi imali problema sa zalihama, niti bi rasla cijena ovako luđački
međutim, oni su priznali da su 80% dali za konzole, a vrlo vjerojatno i više, pa je sasvim jasno tko je krivac za nestašicu i divljanje cijena
kako mi se zgadila vijest da nevidija prodaje vagon čipova majnerima dok gejmeri željno iščekuju svaki komad, tako mi se zgadio i amd sa svojim davanjem guzice soniju i majkrosoftu jer je to pravi razlog nestašica i divljanja cijena
nema tu sreće, to je sve poslovna odluka, u ovom slučaju odluka da im se jebe za pc tržište

10400f mi je blesavo uzimati kad ovih dana treba izać 11400f i nove ploče na kojima bi valjda trebao biti otključano ocanje rama
ne bi niti raketu razmatrao, nego pričekao dolazak ddr5, bilo amd ili intel, pa koji ispadne konkurentniji, no imam nešto sitno eth koji sad vrijedi taman toliko da uzmem novu konfu, a bojim se da bi opet balon mogao puknut pa to neće vrijedit ništa do kraja godine
picajzla0707 je offline   Reply With Quote